Son üç maçında sadece 2 puan alabilen Fenerbahçe, taraftarının yoğun protestosu altında oynadığı maçta Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 mağlup etti ve şampiyonluk iddiasını kalan haftalara taşıdı.

Son üç maçından sadece 2 puan çıkartarak şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ın gerisine düşen Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu'nu konuk etti. Şampiyonluk yolunda gerçekler umutları uzaklara kovaladığı için Fenerbahçeli kombine kart sahiplerinin hatırı sayılır kısmı, güzel havanın da etkisiyle alternatif pazar etkinliklerine yönelmişti.

Vitor Pereira Galatasaray karşısında gol atamayan 11'i bozmamıştı. Mersin'in zayıf savunma hattının da katkısıyla 10. dakikada ev sahibi son haftaların formda ismi Volkan Şen'in ayağından bulduğu gollerle 2-0 öne geçmişti. Volkan, ilk golde ceza sahasına girmeden plase vuruşla, ikincisinde ise Souza'nın pasıyla altıpas içinde yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı. Ümit Özat ilk yarının ortalarında oyuna müdahale etmek zorunda kaldı ve ilk kez 11'de forma şansı verdiği 17 yaşındaki stoperi Gökhan Akkan'ın yerine Eren Tozlu'yu oyuna aldı. 36'da Van Persie 40'ta ise Souza'nın uzaktan sert vuruşları isabetli değildi. 41'de Van Persie'nin etkili kafa vuruşunda kaleci Muammer başarılıydı.

Bu sezon zorlanmadan kazanmak gibi alışkanlığı olmayan Fenerbahçe, soyunma odasına da rahat gidemedi. İlk yarının son dakikasında Vederson, kullandığı köşe atışında topu ön direğe ortaladı. Topa iyi hareketlenen Güven kafa vuruşuyla farkı bire indiriyordu.

İkinci yarı

İkinci yarıya her iki teknik adam da oyuncu değiştirerek başladı. Fenerbahçe'de Volkan'ın yerine Fernandao, Mersin'de ise Pedriel'in yerine Serol oyuna girdi. 54'te Van Persie sağ kanattan dar açıdan kullandığı serbest vuruş uzak direğin hemen üstünden auta giderken, hemen sonrasında Welliton'un vuruşu ters kademeye gelen Gökhan'dan döndü. 57'de ev sahibi Fernandao - Van Persie işbirliğine kaleci Muammer'in de katkısıyla farkı yeniden ikiye çıkardı.

Van Persie'nin 63'teki penaltısı Mersin'in fişini çekiyordu. Ev sahibi ekipte 75'te oyuna sonradan giren Ozan ve 79'da Souza, konuk ekipte ise 83'te Mehmet ceza sahası dışından şansını deneyen ancak başarılı olamayan oyunculardı.

Maç boyunca oyunu istediği gibi kontrol eden Fenerbahçe son çeyrek saatte kupa mesaisini de düşünerek tempoyu düşürdü ve Beşiktaş'ın gelecek hafta Akhisar'a takılmasını umarak haftayı kapattı.