Protestosunu notalara döktü

Cihangir KÖROĞLU

Alternatif müziğin temsilcisi Min Taka ile AYIP!, isimli şarkısıyla dinleyiciyle buluştu.

Bir yıldız sisteminden adını alan Min Taka ile AYIP! şarkısının sosyal medyada dolaşıma girmesiyle tanıştık. Sözlerinde özellikle kadınların yaşadığı baskılara tepki gösteren Min Taka, “İnandığım ve arkasında durduğum şeyleri sanatıma yansıtmazsam görevimi yapmamış olurum’’ diyor. Müzik hayatında kendi şarkılarının yanı sıra, özellikle canlı performanslarında Türkçe, İngilizce ve Portekizce caz aranjmanları, R&B, soul ve indie cover parçalar seslendiriyor.

Min Taka şarkının nasıl ortaya çıktığını şu sözlerle anlatıyor: İstanbul Sözleşmesi’nin feshedildiği gün kendimi çok kötü hissettim. Sanki hiçbir şeye etki edemiyormuşum gibiydi. Bunun üzerine içimden bir şeyler söylemek geldi ve AYIP!’ın sözleri ortaya çıktı. Hislerim çok ağırdı ama parçanın hafif ve eğlenceli olmasını istedim. Şarkının prodüktörü Arsan Salaryfar’da bunu inanılmaz bir şekilde gerçekleştirdi ve ortaya AYIP! çıktı.

Min Taka tavırlı şarkıların bir dezavantaj olduğu fikrine karşı ise “İnandığım ve arkasında durduğum şeyleri sanatıma yansıtmazsam, görevimi yapmamış olurum. Bu kadar önemli bir konu için sesimi duyurabildiğime minnettarım. Kaygım olmadı” diyor.