Elazığ’daki depreme yönelik provokatif paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen 50 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

'Provokatif deprem paylaşımı' iddiasıyla 50 kişi hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ’daki depreme yönelik provokatif paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen 50 şüpheli hakkında TCK’nin 213. ve 301. maddeleri kapsamında soruşturma başlattığını açıkladı.

Elazığ’daki depremden sonra sosyal medyada provokatif paylaşımlarda bulunulduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Emniyet birimlerince sosyal medya platformları üzerinde yapılan çalışmalarda 50 şüphelinin provokatif paylaşımlarda bulunduğu iddia edildi.

Başsavcılığın, şüpheliler hakkındaki soruşturmasını TCK’nin 213. maddesinde belirtilen "halk arasında endişe, korku ve panik oluşturmak" ve TCK’nin 301. maddesinde belirtilen "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" suçlarından yürüttüğü belirtildi.

İNCELEME SÜRÜYOR

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli bulunmadığı ve şüphelilerin hesap ve paylaşımlarının incelenmesinin devam ettiği öğrenildi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 39 yurttaş yaşamını yitirmiş, bin 607 yurttaş ise yaralanmıştı.

İHA