Psikolog Doğan Cüceloğlu, İstanbul Beşiktaş’taki evinde cansız olarak bulundu. İlk incelemelere göre Cüceloğlu'nun düştüğü ve başını çarparak yaşamını yitirdiği belirlendi. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da, "Kafa kısmında düşmeye bağlı kanamanın olduğu anlaşılmış olup, konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir" denildi.

Psikolog Doğan Cüceloğlu, evinde yaşamını yitirdi

Psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, İstanbul Beşiktaş'ta yaşadığı dairede ölü olarak bulundu. 83 yaşındaki Cüceloğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA'nın aktardığına göre, olay yerine gelen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evin içerisinde incelemelerde bulundu. İlk incelemelerde, Cüceloğlu evde düştü ve başını çarparak hayatını kaybetti.

Bunun üzerine polis ve savcılık ekipleri evde incelemelerde bulundu. Savcılık incelemesinin ardından Cüceloğlu'nun cansız bedeni Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Savcı ve adli tıp yetkilileri incelemelerinin ardından evden ayrıldı.

Cüceloğlu'nun kesin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesinden sonra belli olacak.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Cüceloğlu'nun ölümüne dair İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Kafa kısmında düşmeye bağlı kanamanın olduğu anlaşılmış olup, konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir'' ifadelerine yer verildi.

Psikoloğun kitaplarını basan Kronik kitap, yaptığı paylaşımla Cüceloğlu'nun ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

Öte yandan sanatçılar, yazarlar ve siyasetçiler de Cüceloğlu'nun yaşamını yitirmesinin ardından duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Cüceloğlu, ölüm haberinden yaklaşık 2 saat önce Twitter hesabından bir paylaşımda bulunmuştu.

DOĞAN CÜCELOĞLU HAKKINDA

İletişim psikolojisi uzmanı Cüceloğlu, 40’tan fazla bilimsel makalesi ve çok sayıdaki kitabıyla tanınıyor.

Cüceloğlu, 1938 yılında Mersin Silifke'de, bir ailenin 11'inci çocuğu olarak dünyaya geldi. Ankara ve Kırklareli'nde liseyi bitirip İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu.

ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji doktorasını tamamladı. Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yaptı. Fulbright bursu ile Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene çalıştı.

1990'dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlayan Cüceloğlu’nun bir çocuğu bulunuyor.