Bayraklı Posta İşleme Merkezi önünde promosyonların yenilenmesi talebiyle açıklama yapan Haber Sen 6 No’lu Şube, işyerlerinde imza kampanyası başlattığını duyurdu.

PTT çalışanlarından 'promosyonlar yenilensin' talebi: Bankalar kazanıyor, emekçiler kaybediyor!

BİRGÜN EGE

KESK’e bağlı Haber Sen 6 No’lu Şube, banka promosyonlarının yenilenmesi talebiyle açıklama yaptı. İzmir Bayraklı’da bulunan Posta İşleme Merkezi önünde gerçekleşen açıklamada, Haber-Sen 6 No’lu Şube Hukuk Sekreteri Olcay Erdoğan, bankalar kazanırken posta emekçilerinin kaybettiğini söyledi.

Erdoğan, “Özellikle 2022 yılı ve öncesinde promosyon anlaşması yapılan işyerlerinde çalışan emekçiler ciddi hak kaybına uğramış bulunmaktadır. PTT emekçilerinin bildiği gibi haziran ayında yapılan promosyon ihalesi neticesinde, kurumumuz ve Ziraat Bankası arasında protokol imzalanmış ve PTT emekçilerine 15 bin 250 TL promosyon ödemesi yapılmıştı. Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut ekonomik şartlar ve enflasyondaki yukarı yönlü hareketler neticesinde maalesef çalışanlarımıza ödenen rakam güncelliğini kaybetmiştir” dedi.

Yapılan anlaşmanın üzerinden kısa bir süre geçmiş olsa da içinde bulunduğumuz enflasyon nedeniyle birçok banka tarafından yeni yapılan promosyon anlaşmalarının olduğunu ve 27 ile 50 bin TL teklif edildiğini vurgulayan Erdoğan, “Birçok kamu kurumunun eski promosyon anlaşmalarını tek taraflı olarak iptal edildiği ve yeni anlaşmalar yapıldığı kamuoyunca bilinmektedir. Haber-Sen olarak defalarca PTT Genel Müdürlüğüne promosyonun güncellenmesi hakkında yazılar yazılmasına rağmen bugüne kadar somut bir adım atılmamıştır” diye konuştu.

Ücretleri üzerinden bankaların elde ettiği kârdaki paylarını istediklerini ifade eden Erdoğan, bütün işyerlerinde promosyonun güncellenmesi için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.