PTT işyerlerinde vaka sayısı hızla artıyor. 40'un üzerinde şube ve 20'nin üzerinde merkez karantinaya alınmış durumda. Buna rağmen önlem alınmıyor. Çalışanlar dezenfektan bulamıyor, postacılar tek maskeyle günü tamamlıyor, taşeron işçiler gece gündüz çalıştırılıyor.

PTT’de salgın yayılıyor inatla önlem alınmıyor

Emek Servisi

PTT işyerlerinde Covid-19 vakaları hızla artıyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki onlarca PTT işyerinden her gün karantina haberleri geliyor. Son olarak dün Diyarbakır ve Nevşehir’de bulunan iki PTT işyeri, salgın nedeniyle karantinaya alındı.
Nevşehir PTT Başmüdürlüğü’ne bağlı PTT Kargo şubesinde, bazı çalışanların Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine şube karantinaya alındı. Şubeye giden yurttaşlar kapıdan dönerken, işyerinin kapısına “Covid-19 sebebiyle kapalıyız” yazısının asılması dikkat çekti.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki PTT şubesinde çalışan personelde de Covid-19 tespit edildi. İlçede tek olan şubede ikinci bir duyuruya kadar hizmetlerin durdurulduğu öğrenildi.

ptt-de-salgin-yayiliyor-inatla-onlem-alinmiyor-778164-1.
Nevşehir'deki PTT Kargo şubesi de karantinaya alındı. Kapıya "Covid-19 sebebiyle kapalıyız" yazısı asıldı.

ONLARCA PTT İŞYERİ KARANTİNADA

KESK Haber-Sen’den aldığımız bilgiye göre, ülke genelinde 20’den fazla PTT merkezi ile 40’tan fazla PTT şubesi karantinada. Batman’da 8, Urfa’da 7, Diyarbakır’da 5 PTT işyerinde karantina uygulanıyor. Salgın nedeniyle karantinaya alınan işyerlerinden bazıları şöyle:

■ Tarsus PTT Merk. (Mersin),
■ Adliye PTT Şb. (Eskişehir),
■ Günyüzü PTT (Eskişehir),
■ Besni PTT Merk. (Adıyaman),
■ Bulanık PTT Merk. (Muş),
■ Bilecik PTT Merk. ,
■ Çankırı PTT Merk.,
■ Silvan PTT Merk. (Diyarbakır),
■ Çomarlı PTT Merk. (Çankırı),
■ Dereli PTT Merk. (Giresun),
■ Hastane PTT Şb. (Muş),
■ Kelkit PTT Merk. (Gümüşhane),
■ Erbağ PTT Merk. (Tokat),
■ Alaçam PTT Merk. (Samsun),
■ Denizli Hastane Şube,
■ Karabağlar PTT Merk. (İzmir),
■ Bartın PTT Merk.

YOĞUN BAKIMDA OLANLAR VAR

Haber-Sen Örgütlenme Sekreteri İbrahim Damatoğlu vaka sayısının her geçen gün arttığını belirterek, “Her gün onlarca işyerinden haber geliyor” dedi. Şu anda tespit edebildikleri kadarıyla İstanbul’da 360, İzmir’de 32, Ankara’da 150’nin üzerinde PTT çalışanının Covid-19’a yakalandığını kaydeden Damatoğlu, diğer illere ilişkin şu bilgileri de verdi:

“Diyarbakır’da 28 arkadaşımız pozitif, 74 arkadaşımız karantinada. Urfa’da 41 pozitif vaka ile karantinada olan 10 arkadaşımız var. Sakarya’da 22, Siirt’te 14, Elazığ’da 13, Samsun’da 14 pozitif vaka var. Karabük ve Eskişehir’de 4’er vaka, Batman ve Van’da 3’er vaka, Zonguldak ve Adıyaman’da 2’şer vaka tespit ettik. Öte yandan Van, Zonguldak ve İstanbul'da yoğun bakımda olan arkadaşlarımız var. Bu sayılar her gün hızla değişiyor, tespit etmekte zorlanıyoruz. Gerçek sayının daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.”

GÜNDE BİR MASKE

Tüm uyarılarına rağmen PTT işyerlerinde salgına karşı gerekli önlemlerin alınmadığını belirten Damatoğlu, “Bu pandemi döneminde 40 bin çalışanı olan PTT, maalesef hiç iyi bir sınav vermedi. 2 ay önce PTT çalışanlarıyla yaptığımız anket de yaklaşık 5 bin işyeri olan kurumda gerekli önlemlerin alınmadığını ortaya koydu. Çalışanlar bugün maske, dezenfektan bulmakta bile zorluk çekiyor. Günde 30-40 mahalle gezmek durumunda olan postacı, bir maskeyle günü tamamlıyor. Taşeron işçiler gece gündüz, hatta hafta tatilinde dahi çalışıyorlar. Aksi takdirde işten çıkarılıyorlar. Kronik hastalığı olan arkadaşlarımız çalışmaya zorlanıyor. Durum böyle olunca salgın PTT’de tüm hızıyla yayılıyor. Uyarılarımız, taleplerimiz dikkate alınmıyor” dedi.