KESK'e bağlı Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun Zonguldak'tan Urfa Akçakale'ye sürgün edilmesinin ardından Menemen PTT Merkez Müdürlüğünde baş dağıtıcı olarak çalışan Haber-Sen üyesi Engin Güneş de Kütahya’ya sürgün edildi.

PTT’de sürgünler devam ediyor

BİRGÜN EGE

PTT’de sürgünler devam ediyor. Menemen PTT Merkez Müdürlüğünde baş dağıtıcı olarak çalışan Haber-Sen üyesi Engin Güneş, taşeron 2 işçinin neden işten çıkarıldığı bilgisini sormak için şirketi aramasının ardından PTT Kütahya’ya Başmüdürlüğü’ne 3 aylığına geçici görev ile isteği dışında görevlendirilerek sürgün edildiği kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde KESK'e bağlı Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun Zonguldak'tan Urfa Akçakale'ye sürgün edilmişti.

Konu hakkında Haber-Sen 6 Nolu Şube bir açıklama gerçekleştirdi. Haber-Sen 6 Nolu Şube Kadın Sekreteri Derya Balseven tarafından okunan açıklamada, “Ülkemizin köklü kuruluşlarından biri olan PTT, 2013 yılında kamu hizmeti anlayışından uzaklaşmış, güvencesiz, performansa dayalı idari hizmet sözleşmeli personel istihdamı ile birlikte kâr amacı güden bir anonim şirket haline dönüştürülmüştür. Posta, kargo hizmeti ise taşeron şirketlerce yürütülmektedir. PTT bünyesinde taşeron şirket, PTT’de yönetici gibi davranmakta, bünyesinde çalışan personelinden başka, şirketin baskı ve hukuksuzluklarına ses çıkaran; memur, müdür, dağıtıcı gibi PTT’nin kadrolu memurlarını sürgünle, iş yeri değişiklikleri ile tehdit etmektedir” diye konuştu.

Son olarak Balseven şunları kaydetti: “Menemen PTT Merkez Müdürlüğünde Baş dağıtıcı olarak çalışan üyemiz Engin Güneş’i yine bu müdürlükte çalışan taşeron şirket personelini, şirketin haksız ve hukuksuz uygulamalarına karşı koruduğu ve çalışan emekçilerine haklarını hatırlattığı için; Kütahya Başmüdürlüğü emrine 3 ay geçici görev ile isteği dışında görevlendirilerek sürgün edilmesinde, bu şirketin rol oynadığını düşünmekteyiz. Sendikamıza, üye ve yöneticilerimize yönelik baskı politikalarına son verilmelidir. Sürgün edilen arkadaşlarımız derhal sürgün edilmeden önceki görevlerine başlatılmalıdır. Şu çok iyi bilinmelidir: Bizleri, sendikamızı baskı ve sürgünlerle susturacaklarını düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir. Gün, sendikamıza, üye ve yöneticilerimize yönelen bu saldırılara karşı mücadeleyi yükseltme ve dayanışmayı büyütme günüdür. Bundan önceki süreçlerde olduğu gibi tüm baskı ve tehditler rağmen sendikal hak arama mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kere daha paylaşıyoruz.”