PTT Kargo-Sen Örgütlenme Sorumlusu Ayşe Büşra Yılmaz, 31 Temmuz'da yapılan ihalenin ardından Saf-Avrasya Adi Ortaklığı'nın maaşları eksik ve geç yatırdığını, sendikanın yetkisine de itiraz ettiğini söyledi.

PTT’de taşeron işçiler iş bıraktı

İstanbul’da Posta ve Telgraf Teşkilatı’nda (PTT) çalışan taşeron işçiler sabah saatlerinde iş bıraktı.

PTT’nin Kartal Dağıtım Yerleşkesi ile Ümraniye ve Maltepe Posta Dağıtım Merkezi’nde çalışan işçiler maaşlarının eksik yatırılması ve bordrolarının kendilerine verilmemesi üzerine iş bırakma eylemi düzenledi. İşçiler mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

bianet’e konuşan PTT Kargo-Sen Örgütlenme Sorumlusu Ayşe Büşra Yılmaz, Saf-Avrasya Adi Ortaklığı isimli taşeron şirketin 31 Temmuz’da yapılan ihalede PTT’nin İstanbul merkezli 1. Bölge (Marmara) ihalesini kazandığını, sıkıntıların ise bundan sonra yaşanmaya başladığını söyledi.

Ücretlerinin tam yatırılmasını, bordrolarının çalışanlara verilmesini ve şirket yetkilileriyle görüşmek istediklerini aktaran Yılmaz şöyle konuştu:

"Bu bir uyarı eylemiydi. İstanbul’un tamamında iş bırakmaya hazırlanıyoruz. Çünkü Saf-Avrasya Adi Ortaklığı taşeron işçilerin maaşlarını eksik ve geç yatıyor. Sadece PTT’nin Marmara Bölgesi’nde yaklaşık 6 bin çalışanı olan bir şirket bu.

"Sadece Marmara’daki işçiler değil diğer illerde de aynı sıkıntılar yaşanıyor. Yaklaşık 15 bin çalışanın ortak problemi bu sorunlar.

"Asgari ücretin altında maaş yatan arkadaşlarımız var ve bize bordroları vermiyorlar. İstediğimizde ise ‘Vermeyiz’ demiyorlar ama bizleri geçiştiriyorlar. Bordroyu görsek maaşlarda neyden kesinti yaptıklarını anlayacağız.

"Ayrıca şirket 31 Temmuz’da ihaleyi kazandıktan sonra burada da örgütlenerek yetkimizi aldık fakat şirket bize karşılık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na itirazda bulundu.

"Tüm bunlar birleşince artık bıçak kemiğe dayandı dedik ve eyleme çıktık. Bu bir uyarı eylemiydi. Pandemi koşullarında zaten zorluklarla ayakta duruyoruz. Eğer işçilerin maaşları eksik ve geç yatmaya devam ederse İstanbul genelinde iş bırakacağız."