PTT emekçilerinin ağır iş yükü isyanı

Emek Servisi

Diyarbakır’da PTT’ye ait Posta İşletim ve Dağıtım Merkezi’nde (PİDM) çalışan işçiler, personel yetersizliği nedeniyle giderek ağırlaşan iş yüküne karşı eylemdeydi. Haber-Sen 3 No’lu Şube üyesi işçiler, dün PİDM önünde yaptıkları açıklamada, PTT yönetimine “Köle değil emekçiyiz!” diye seslendi.

İşçiler adına konuşan Şube Örgütlenme Sekreteri Mehmet Yılmaz, PTT’nin 2013 yılında anonim şirkete dönüştürüldükten sonra siyasi müdahalelere de açık hale getirildiğini ve kâr hırsıyla önüne gelen firmayla anlaşma yapıp, iş yükünü emekçisinin sırtına yıktığını söyledi.

Kurumda personel ihtiyacının had safhada olduğuna dikkat çeken Yılmaz, bu ihtiyacın giderilmediğini, bu nedenle Efsane Cuma gibi güncel kampanyalarla artan kargo ve posta iş yükünün PTT emekçilerini ezdiğini vurguladı.

İŞÇİLER ŞİDDET GÖRÜYOR

Yılmaz, şunları kaydetti: “Diyarbakır’da artan iş yüküne oranla personel alımı yapılmıyor ve var olan emekçi sayısının da fazla olduğu iddia ediliyor. PİDM’de kurum yöneticilerinin bir an önce iş ve devir bitsin diye emekçilerin kapasitelerini aşacak bir iş beklentisi içerisinde olduğunu gözlemliyoruz. Bu anlayış sonucu PTT emekçileri, bulundukları gişelerde ve dağıtım alanlarında vatandaş ile karşı karşıya geliyor, sözlü ve fiziki şiddete maruz kalıyor.”

PTT emekçisinin görev tanımı içerisinde olmayan işleri yapmaya zorlandığını da belirten Yılmaz, “PTT’de iş çığırından çıkmıştır. Kuruma acil olarak personel alınmalı, deneyimli ve mevzuatı bilen işçiler dağıtıcı olarak kadroya geçirilmelidir. KESK Haber-Sen olarak PTT emekçilerine ve işyerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.