PTT taşeronu Park Konak firması başkanı Yavuz Çakır, PTT-Sen üyesi işçiye tehditler savurdu. Ses kaydı paylaşılan Çakır'a tepki yağdı. PTT-Sen Başkanı Halit Büyük: “Tehdit, hakaret tüm suçlar işleniyor” dedi.

PTT işçisi baskıya, tehdide hakarete pabuç bırakmaz

Deniz GÜNGÖR

PTT’de kargo ve dağıtım işlerini yürüten taşeron firma Park Konak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır’ın, 14 bin işçinin örgütlendiği PTT-Sen üyesi bir kadın işçiyi arayarak tehdit etmesinin yankıları sürüyor. PTT-Sen’in, Twitter hesabında paylaştığı ses kaydında Çakır’ın “Yumruğu gözüne koyarım” şeklinde tehditleri yer aldı. Çakır hızını alamayarak kadın işçiye hakaretler yağdırdı.


Çakır’ın PTT-Sen’e üye işçileri Öz Haber-İş Sendikası’na üye yapmak için telefonla arayarak tehdit ettiğini, istifa etmeyen işçileri de Kod-29’la işten çıkarttığını aktaran PTT-Sen Genel Başkanı Halit Büyük yaşananları BirGün’e anlattı.

Büyük, Çakır’ın tehditlerinin tüm PTT çalışanlarına yapılmış olarak gördüklerine dikkat çekerek “Daha önce Bodrum sorumlusu İdris Oktay kurumun dağıtıcı memuruna ve eşine de hakaret etti. Yavuz Çakır, tüm kurum memurlarına hakaret ve tehdit ediyor bu kabul edilebilecek bir şey değil” dedi.

ptt-iscisi-baskiya-tehdide-hakarete-pabuc-birakmaz-925675-1.
Yavuz Çakır


Park Konak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır’ın sendikanın yetki belgesine de itiraz ettiğini aktaran Büyük, “Süreç 2020 yılında başladı. Yavuz Çakır yetki belgelerimize itiraz etti, mahkemeleri kazandık. O zamanlarda işçilere baskı uyguladı ancak o zaman bu kadar yoğun bir baskı yoktu” ifadelerini kullandı. İşçileri, Öz Haber-İş Sendikası’na üye yapmak için tehdit ettiklerini aktaran Büyük, “Sarı sendikası ile birlikte hareket ediyor. Patronun gücünün elinde olduğu bir sendika ve tek tek arkadaşlarımızı buraya üye yapmak için uğraşıyorlar” diye konuştu.

İşçileri odalarına çağırıp e-devlet şifrelerini aldıklarını belirten Büyük, “Artık alenen yapmaya başladılar. İşçilere gelip e-devletlerini açmalarını isteyerek ‘PTT-Sen’den çıkacaksın’ diyerek telefonlarını ellerinden alıyor Öz Haber-İş Sendikası’na üye yapıyorlar” diye konuştu. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Büyük tekrardan savcılığa gideceklerini belirtti.