Helvacızade Gıda İlaç Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, www.zade.com.tr ve yagsepetim.com isimli internet sitesindeki kendi üretimi olan 10 litrelik teneke ambalajdaki ayçiçeği yağı, 164,90 TL iken indirimli olarak 145,90TL’ye satıyor. PTT’nin sitesinde ise aynı ürün satış fiyatı 194,90 TL görünüyor ve yüzde 9 indirim yapıldığı iddiası ile yurttaşa 176,89 TL’den satılıyor. Bu fiyat farkı pttAVM’nin ürünü yüzde 21,24 daha pahalıya sattığı anlamına geliyor.

PTT'nin 'ucuz' diye sattığı yağ yüzde 21 daha pahalı çıktı

Ayçiçeği yağına gelen rekor zamların ardından PTT devreye girerek, 'indirimli' yağ satışı yapacağını duyurdu. Kurum, PttAVM.com üzerinden ayçiçeği yağı da satıyor. Ancak PTT’nin, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’in şirketinden temin ettiği yağı, bu şirketin kendi online sitesine göre yüzde 15 ila yüzde 20 arasında değişen oranda daha pahalı satması kafaları karıştırdı.

ANKA'dan Bora Erdin'in haberine göre, yurttaşların gıda fiyat artışlarından yakınmalarının yükselmesi üzerine PTT; Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ),Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve ÇAYKUR ürünlerini de online satış yaptığı PttAVM.com’a dahil etti. Böylece PTT, bu kooperatif ve üretici şirketlerin şubesinin bulunmadığı yerlerde internet üzerinden yurttaşlara indirimli ürün satacak. Yapılan plana göre ayçiçeği yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecekti.

PttAVM.com üzerinden satışa çıkan Zade markalı ürünler, 2003-2013 yılları arasında Konya Sanayi Odası Başkanlığı yapan MÜSİAD üyesi Tahir Büyükhelvacıgil’in sahibi olduğu Helvacızade Gıda İlaç Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Konya’nın Meram ilçesinde bulunan fabrikada üretiliyor. Şirket geçen ay Konya Ticaret Odası’na başvurarak kendi online (çevrimiçi) satış sitesini açmıştı. Şirket, ürünlerini kendisine ait zade.com.tr ve yagsepetim.com isimli internet sitesinden de satıyor.

ptt-nin-ucuz-diye-sattigi-yag-yuzde-21-daha-pahali-cikti-835804-1.

ptt-nin-ucuz-diye-sattigi-yag-yuzde-21-daha-pahali-cikti-835805-1.

PTTAVM 10 LİTRELİK AYÇİÇEĞİNİ 12 TL DAHA PAHALIYA SATIYOR

PTT’nin indirimli olarak sattığı ayçiçeği yağlarının üreticisi olan Helvacızade Gıda İlaç Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, aralık ayında resmi başvuru yaparak internet üzerinde kendi yağlarını satmaya başladı.

Şirket www.yagsepetim.com sitesinin de sahibi ve buradan satış yapıyor. www.zade.com.tr ve yagsepetim.com isimli internet sitesindeki şirketin kendi üretimi olan 10 litrelik teneke ambalajdaki ayçiçeği yağı, 164,90 TL iken indirimli olarak 145,90TL’ye satılıyor.

PTT’nin sitesinde ise aynı ürün satış fiyatı 194,90 TL görünüyor ve yüzde 9 indirim yapıldığı iddiası ile yurttaşa 176,89 TL’den satılıyor. Bu durumda bir yurttaş pttavm yerine üretici şirketin kendi sitesi üzerinden bu yağı satın alması durumunda 11 TL 99 kuruş daha kârlı olacak. Bu fiyat farkı pttAVM’nin ürünü yüzde 21,24 daha pahalıya sattığı anlamına geliyor.

1 LİTRE YAĞDA YURTTAŞ 4 TL DAHA FAZLA ÖDEYECEK

PttAVM.com üzerinden satışa çıkan ucuz ayçiçek yağı Zade markalı bir litrelik ayçiçek yağının liste fiyatı 41,90 TL ve bu fiyattan yüzde 29 indirim yapılarak yurttaşa 29,90 TL’ye satılıyor. Ancak Zade firmasının bu ürünün kendi web sitesindeki liste fiyatı 38.90 TL, ancak firma bu fiyattan indirim yaparak tüketiciye 25.90 TL’den satıyor. Bu hacimdeki yağdada yurttaş firmanın kendi sitesi yerine pttavm’den alışveriş yapması durumunda 4 TL zarar etmiş olacak.