Batman ve İstanbul’dan yola çıkan Haber-Sen üyeleri Ankara’da açıklama gerçekleştirdi. Emekçiler yaptıkları açıklamada “PTT’nin yasa, kanun ve yönetmeliklere riayet etmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

PTT, yasalara riayet etmeli
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber Sen) üyeleri, 7 Eylül 2022 tarihinde İstanbul ve Batman’dan yola çıkarak vardıkları Ankara'da eylem yaptı. PTT kurumlarında yaşanan sürgünlere, liyakatsiz ve hukuksuz atamalara karşı PTT Genel Merkezi önünde açıklama yapmak isteyen emekçilere polis engel oldu. Sendika üyeleri ile polis arasında yaşanan arbede sonrası Ulus Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. PTT emekçilerine; KESK Eşbaşkanı Şükran Kablan Yeşil, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve HDP Ankara İl yöneticileri de destek verdi.

Eylemde “Baskılar, soruşturmalar, sürgünler bizi yıldıramaz” yazan pankart açıldı. PTT emekçileri “Yaşasın iş, emek, özgürlük”, “PTT halkındır” sloganları atıldı. Açıklama yapan Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT yönetiminin yetkilerini kötüye kullandığını ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 18’inci maddesini ihlal ettiğini kaydetti. Balcan, “Yasaya açıkça aykırı olmasına rağmen, işyerlerinden ve ailelerinden kilometrelerce uzağa, örgütlenme alanının dışına sürerek faaliyetlerini engellemeye çalışıyorlar. Bir temsilcimiz İstanbul'dan bin 800 kilometredeki Hakkâri Çukurca'ya, kanser hastası olan şube yürütme kurulu üyemiz tedavi olamayacağı, tam teşekküllü bir hastane bulunmayan bir yere gönderdiler. Amacımız üyeleri yöneticileri ve temsilcilerinin baskıya uğraması karşısında, bu ayrımcı ve hukuk dışı uygulamaların geri alınması taleplerimizi ilgililere iletmek ve bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacağımızı vurgulamak. Talebimiz, PTT'nin yasa kanun ve yönetmeliklere riayet etmesidir” diye konuştu.

KESK Eşbaşkanı Şükran Kablan Yeşil ise "Az önce bize müdahale eden polis bize vücudumuzda görünmeyecek şekilde şiddet uygularken sanıyorlar ki biz bir sonraki liyakatsiz atamalara, sürgünlere, haksızlığa, hukuksuzluğa hayır demeyeceğiz. Barış eşitlik özgürlük talep etmeyeceğiz. Üç hafta önce posta emekçileri ile buradaydık ve 50 kişiydik, çoğala çoğala büyüye büyüye savunduğumuz değerlerin haklılığı ile bugün 250'leriz yarın milyonlarız. Asla vazgeçmeyeceğimizi söylüyoruz" diye konuştu.