Ödüllü fotoğrafçı Siddikqui, Afgan güvenlik güçleri ile Taliban arasında çıkan çatışmada öldürüldü.

Pulitzer ödüllü fotoğrafçı Afganistan'da öldürüldü

AFP'nin son dakika haberine göre foto muhabir Siddiqui, Afganistan'da hayatını kaybetti. Fotoğrafçının Taliban'ın açtığı ateş sonucu öldürüldüğü bildirildi.

Siddiqui Afgan Özel Kuvvetleri'ne bağlı bir raporlama görevindeydi. Danish Siddiqui Reuters'ın fotoğraf ekibinin bir parçası olarak Pulitzer Ödülü'nü almıştı.

Afganistan Özgür Medya Destekleme Kurumundan (NAİ) yapılan açıklamada, Reuters'a çalışan Hindistanlı foto muhabir Siddiqui'nin, Kandahar'ın Pakistan sınırındaki Spin Boldak Sınır Kapısı'nda yaşanan çatışmaları görüntülemek için o bölgeye gittiği belirtildi.

Siddiqui'nin sınıra yakın bir bölgede öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, foto muhabirin kim tarafından saldırıya uğradığının araştırıldığı kaydedildi.

Görgü tanıkların ifadesine göre, Siddiqui, Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında sınırda yaşanan çatışmada hayatını kaybetti.

14 Temmuz'da Pakistan sınırındaki Spin Boldak Sınır Kapısı'nı ele geçiren Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ediyor.

Afganistan'ın Hindistan Büyükelçisi Farid Mamundzay, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Onunla Kabil'e gitmeden 2 hafta önce tanışmıştık. Ailesine ve Reuters'a başsağlığı dilerim" dedi.