Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı ülkelerinin Kiev'e silah yardımına devam etmesi durumunda Ukrayna'da daha fazla yeri hedef alacaklarını açıkladı.

Putin Batı’ya seslendi: Ukrayna'ya füze verilirse yeni hedefleri vururuz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya uzun menzilli füze tedarik edilmesi durumunda Moskova'nın yeni hedefleri vuracağı konusunda uyardı. ABD'nin Ukrayna'ya gelişmiş füze göndereceğini duyurmasından sonra konuşan Putin, 'mevcut silah teslimatlarıyla amacın çatışmaları uzatmak' olduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise bu sabah Kiev'e yapılan füze saldırısında doğu Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya sağladığı T-72 tanklarının vurulduğunu duyurdu. Kiev saldırıyı doğrulasa da 'altyapının hedef alındığını' açıklamıştı.

Euronews’te yer alan habere göre, Rus devlet kanalı Rossiya-1'e konuşan Devlet Başkanı Putin, "Eğer Ukrayna'ya uzun menzilli füze tedarik edilirse uygun sonuçları değerlendireceğiz ve daha önce hedef almadığımız yerleri vurmak için silahlarımızı kullanacağız" dedi.

Tamamı bu akşam yayınlanacak konuşmada nerelerin hedef alınacağına ilişkin detay yer almadı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ukrayna’ya Rusya ile savaşında kullanılmak üzere gelişmiş füze sistemleri göndermeye karar verdiğini açıklamıştı. Biden, Rusya'yı menzile sokacak füzeleri Kiev'e vermeyeceklerini de kaydetmişti.