Rusya lideri Putin, Kore'nin 15 Ağustos 1945'te kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle Kuzey Kore lideri Kim'e gönderdiği mektupta, iki ülke arasındaki ilişkilerin genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

Putin'den Kim Jong-un'a mektup: Yapıcı ikili ilişkiler genişletilmeli
Fotoğraf: AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a iki ülkenin "ortak çabalarla kapsamlı ve yapıcı ikili ilişkileri genişleteceğini" söyledi.

Reuters'ın Kuzey Kore'nin KCNA haber ajansından aktardığına göre, Putin, Kore'nin 15 Ağustos 1945'te Japonya'nın sömürgeciliğinden kurtuluşunun yıl dönümünde Kim'e gönderdiği mektupta, "iki ülkenin ortak çabalarla kapsamlı ve yapıcı ikili ilişkileri genişletmesi gerektiğini" belirtti. Habere göre, mektupta, ikili ilişkilerin genişletilmesinin "Kuzeydoğu Asya bölgesinin güvenlik ve istikrarını güçlendirmeye yardımcı olacağı" kaydedildi.

Kuzey Kore liderinin ise mektuba yanıt verdiği, "Bu stratejik ve taktiksel iş birliği, iki ülke arasındaki destek ve dayanışma o günden bu yana, düşman askeri kuvvetlerin tehdit ve tahriklerini engelleyecek yeni bir seviyeye çıktı" vurgusu yaptığı aktarıldı.

KUZEY KORE, DONETSK-LUGANSK'I TANIMIŞTI

Kuzey Kore yönetimi geçen ay Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı Donetsk ve Lugansk yönetimlerini tanıma kararı almış, Kiev yönetimi ise Pyongyang ile diplomatik ilişkileri kestiğini duyurmuştu.