Putin'den 'kötü ruhları kovmak' için Moskova'ya yürüyen şaman kaçırıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den kötü ruhunu kovmak amacıyla Sibirya'dan Moskova'ya yürümeye başlayan bir şaman maskeli polisler tarafından gözaltına alındı.

Moscow Times'ın aktardığına göre, Aleksander Gabişev isimli şaman, takipçileriyle beraber Moskova'ya doğru yaklaşık 3 bin kilometre yürüdü. Yol üstündeki kentlerde hükümet karşıtı protestolara katılan Gabişev, yol üstünde de kendisine katılmaya karar veren insanlarla beraber geceleri kamplarda geçiriyordu.

Görgü tanıkları, şamanın Vydrino yakınlarında maskeli ve silahlı adamlar tarafından "kaçırıldığını" bildirdi. Yerel kaynaklara göre Gabişev'i alıkoymaya çalışan silahlı adamlar kendilerini tanıtmadı ve polis olduklarını belirtmedi. Kısa süre sonra Yakutia polis teşkilatı şamanı gözaltına aldıklarını bildirdi ancak Gabişev'in neden gözaltına alındığını açıklamadı.

Bir görgü tanığı, "Silahlı güvenlik mensupları otoyolun önünü kesti, kampımızın çevresini sardı ve direkt olarak şamanın çadırına gitti. Hiçbir şey söylemeden bizi yüz üstü yatırdılar. Onu uyandırdılar ve giyinmesine izin vermediler. Şimdi nerede olduğunu bilmiyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 6 aydır yürüyen şamanın radikal örgüt kurmakla veya hükümeti devirmekle suçlanabileceği konuşuluyor.

Şaman Gabişev geçen aylarda neden yürüdüğü sorulduğunda, "Bana bunu yapmamı tanrı ve doğa söyledi. Putin'e şeytan çıkartma töreni yapmalıyım. Ondan sonra Rusya özgür olacak" demişti.