Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, üllkesinde geliştirilmekte olan ikinci Covid-19 aşısının gelecek ay hazır olacağını belirtti. Putin ayrıca Sputnik V aşısının klinik test aşamalarına katılan kızının vücudunda, koronavirüse karşı antikor oluştuğunu kaydetti.

Putin: Eylül ayında yeni bir Covid-19 aşımız olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak için geliştirmiş ilk onaylı aşıyı geliştirmiş olan ülkesinin, eylül ayında ikinci bir Covid-19 aşısına sahip olacağını söyledi.

Devlet televizyonu Rossiya-24'te yayınlanan röportajında Putin, "Eylül ayında yeni bir aşımız olacak. Preparat eylülde hazırlanmış olacak, bunun üstünde Novosibirsk’teki Vektor Enstitüsü çalışıyor” açıklamasını yaptı.

"SPUTNİK V, ULUSLARARASI UYGULAMALARA UYGUN BİR BİÇİMDE ONAYLANDI"

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Putin, ülkesinin onaylanmış Covid-19 aşısı Sputnik V (Gam-KOVİD-Vak) için ise, söz konusu aşının tamamen uluslararası uygulamalara ve Rusya yasalarına uygun bir biçimde onaylandığını söyledi.

Putin, Sputnik V aşısının klinik test aşamalarına kızının kendi isteğiyle katıldığını da anlattı. Aşı uygulanmasının ardından kızının ateşinin 38.4 dereceye kadar çıktığını belirten Putin, ikinci gün ise 37 dereceye indiğini söyledi.

"KIZIMDA KORONAVİRÜSE KARŞI ANTİKOR OLUŞTU"

Aşının 21 gün sonra yapılan ikinci dozunun uygulanmasından sonra da kızının ateşinde biraz yükselme olduğunu belirten Putin, şöyle devam etti: "Her şey yolunda. Daha biraz önce onunla telefonda konuştum. Tanrıya şükür kendini iyi hissediyor.”

Rusya Devlet Başkanı, aşı uygulamasının ardından kızının vücudunda koronavirüse karşı antikor oluştuğunu da kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Sputnik V ismi verilen koronavirüs aşısını geliştirdiklerini açıklamıştı.

Gamaleya Ulusal Epidemioloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü'nün geliştirdiği Covid-19 aşısı, insanlar üzerinde test edilmeye başlanmıştı.