Nisan ayından beri görüşmelerini video konferans yöntemiyle yapan Putin yüz yüze görüşmelere başlayacak. Putin ile görüşecek kişiler özel tasarlanan bir dezenfekte tünelinden geçirilecek

Putin'i koronavirüsten koruyacak sistem tanıtıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaretçileri koronavirüse karşı kurulan bir dezenfekte tünelinden geçecek.

Putin, Covid-19 sebebi ile başkent Moskova'nın dışındaki Novo-Ogaryovo rezidansında kalıyor. Rus lider en son 12 Haziran'daki Rusya Günü'nde maskesiz olarak halkın arasında görüldü.

Rus yetkililer, Vladimir Putin ile Novo-Ogaryovo'daki ofisinde görüşecek kişilerin dezenfektan sıkan bir makinenin içinden geçmek zorunda olduklarını söyledi.

Ria Novosti haber ajansı Putin'i korumak için hazırlanan sistemin görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

Putin'i ziyaret edecek kişileri dezenfekte eden makine yüz tanıma sistemi ve vücut ısısı ölçme özelliğine de sahip.

Rus lider nisan ayından beri resmi görüşmelerini video konferans sistemi ile yapıyor.

KREMLİN'DE DE VAR

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, koronavirüsten korunmak için olan özel dezenfeksiyon tünelinin sadece Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in rezidansında değil Kremlin’de de kullanıldığını belirtti.

Gazetecilere konuşan Peskov'a, Putin’in kullandığı Moskova'daki Novo-Ogarevo Başkanlık Rezidansı'nda Covid-19 salgınından korunmak için özel bir dezenfeksiyon tüneli kurulduğu bilgisi soruldu.

Peskov, “Evet gerçekten de öyle. Dezenfeksiyon tüneli ayrıca Kremlin’de de mevcut. Hatta Kremlin’de iki adet bulunuyor. Novo-Ogarevo rezidansında da var. Biliyorsunuz ki burası Putin’in şu an çalıştığı yer. Oradan Kremlin’e geliyor, daha sonra geri dönüyor. Rezidansta birçok etkinlik düzenleniyor, insanlar iş nedeniyle Putin’le görüşmek için oraya gidip geliyor” dedi.

putin-i-koronavirusten-koruyacak-sistem-tanitildi-745387-1.