Rusya'da 1 ile 11 Mayıs tarihleri arasında her türden alkol satışının yasaklandığı haberinin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Putin'in Rusya'da içki satışını yasakladığı iddiası gerçek dışı çıktı

Editör Notu: İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen ve BirGün'de de yayınlanan haberle ilgili daha sonra ortaya çıkan bilgiler, içeriğin gerçek dışı olduğunu göstermiştir. Haberi düzeltir, yanlış bilgi nedeniyle okurlarımızdan özür dileriz.


Türkiye’de İHA’nın haberlerde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı iddianameyle ülkede 1 ve 10 Mayıs tarihleri arasında içki satışını yasakladığı iddia edildi.

Ancak bu haberin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Rusya'da 1 ve 3 Mayıs tarihleri İşçi Bayramı, 8 ve 10 Mayıs tarihlerinde ise Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle tatil yapılıyor. Bayramların denk geldiği tarihler arasında sadece 4 ve 7 Mayıs tarihleri çalışma günleri kapsamındaydı.

Başkanlığın internet sitesinde, henüz yayınlanmış bir kararname var. Bu kararnamaye göre, 4 ve 7 Mayıs 2021 tarihleri de tatil yapılacak. Bu da ülkede Mayıs ayının ilk gününden itibaren 11 Mayıs tarihine dek tatil olacağı anlamına geliyor. Ancak kararnamede içki yasağı ile ilgili bir madde yok.

Rusya İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesindeki haberler arasında da böyle bir açıklama bulunmuyor.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) de iddiayı yalanladı.

Haberi ilk paylaşan "Panorama" adlı sitenin, parodi haberler üreten bir site olduğu belirlendi.