Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Merkez Bankası’nın para politikalarına ilişkin bir soru üzerine Türkiye’ye gönderme yaptı. Putin, "Eğer Merkez Bankası para-kredi politikasını katılaştırırsa, o zaman Rusya’daki durum Türkiye’dekine benzer bir hâl alabilir" dedi.

Putin: Merkez Bankası faiz artırmazsa durum Türkiye'dekine benzeyebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Merkez Bankası'nın faiz artırmazsa durumun Türkiye'dekine benzer bir hâl alabileceğini ifade etti.

Vladimir Putin, geleneksel yıl sonu toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Putin, geçen koronavirüs nedeniyle gazeteciler ile video-konferans yöntemiyle bir araya gelmişti, bu sene ise toplantı yüz yüze gerçekleşiyor.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Rusya Devlet Başkanı, Rusya Merkez Bankası’nın para politikalarına ilişkin bir soru üzerine Türkiye’ye gönderme yaptı

"Merkez Bankası’nın nasıl çalışacağına karışmıyorum" diyen Putin, "Merkez Bankası’nı eleştirmek mümkün, fakat ben bunu yapmıyorum" ifadelerini kullandı.

Putin, şöyle devam etti: "İş dünyası ile iletişim içindeyim ve onların ne düşündüğünü de biliyorum. Ancak ben Merkez Bankası’nın çalışmasını olumlu değerlendiriyorum. Nitekim eğer Merkez Bankası para-kredi politikasını katılaştırırsa, o zaman Rusya’daki durum Türkiye’dekine benzer bir hâl alabilir."