Takımların çoğunluğunu LGBTİ+ ve kadınların oluşturduğu Queer Olympix, ikinci gününde yasaklandı. Polis, yasaklama gerekçesini ‘genel ahlakın korunması’ olarak açıkladı

Queer Olympix’e ikinci gününde ahlak yasağı

İrem Kaya

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen futbol, plaj voleybolu ve uzun atlama turnuvalarını içinde barındıran, çoğunluğunu LGBTİ+ ve kadınların oluşturduğu Queer Olympix’e ikinci gününde yasak geldi. 23 Ağustos’ta Heybeliada’da başlayan spor etkinliği dün Kadıköy Kalamış’ta devam edecekti. Sabah saatlerinde etkinliğin yapılacağı yere polis, TOMA’larla gelerek Queer Olympix’in yasaklandığını bildirdi.

Emniyet istedi, kaymakamlık yasakladı

İlçe Emniyet Müdürlüğü dün, ‘kamu düzeni, suç işlenmesini önlemek, genel sağlığın ve genel ahlakın korunması’ gerekçeleriyle Kadıköy Kaymakamlığı’ndan etkinliği yasaklamasını talep etti. Kaymakamlık da bu gerekçelerle yasak kararına onay verdi.

Kaos GL’nin haberine göre, Emniyet’in verdiği dilekçe ve Kaymakamlığı’n jet hızıyla olur dediği karara gerekçe olarak 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gösterildi. Ancak Anayasa’nın 3’üncü maddesinde “Herkes, önceden izin almaksızın, bu kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” deniliyor.