Kendisinden ayrılmak isteyen Rabia Kaçmaz'a işkence ile cinsel saldırıda bulunan ardından da öldüğünü düşünerek otomobille üzerinden geçen Emre Çiçek'in 53 yıla kadar hapsi istendi.

Rabia Kaçmaz'a işkence eden Emre Çiçek'in 53 yıla kadar hapsi istendi

İstanbul Avcılar'da kendisinden ayrılmak isteyen Rabia Kaçmaz'ın boğazını falçatayla keserek cinsel saldırıda bulunan ardından çuval içine koyup otomobille üzerinden geçen Emre Çiçek isimli erkeğin 53 yıla kadar hapsi istendi.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Emre Çiçek, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatı Büşra Öztürk ve AHBAP Platformu Avukatı Betül Öztulum'un da aralarında bulunduğu taraf avukatları yer aldı.

Mahkeme başkanı, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan gelen raporda Kaçmaz'ın boyun bölgesindeki kesi sonucu oluşan ses tellerindeki hasar nedeniyle oluşan ses kısıklığının Kaçmaz'ın konuşmasında sürekli zorluğa neden olduğunun bildirildiğini söyledi.

53 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Mütalaada sanık Emre Çiçek'in "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs etme", "Birden fazla kişi ile birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Cinsel saldırı" suçlarından toplamda 19 yıldan 53 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Diğer sanık Yunus Kıldır hakkında ise "Birden fazla kişi ile birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETTİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet taraflara mütalaa hakkında beyanlarını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi. (DHA)