Kendisinden ayrılmak isteyen Rabia Kaçmaz'a işkence ile cinsel saldırıda bulunan ardından da öldüğünü düşünerek otomobille üzerinden geçen Emre Çiçek, mahkemede “Pişmanım ancak olay abartılıyor” dedi.

Rabia Kaçmaz'a işkence eden Emre Çiçek: Pişmanım ancak olay abartılıyor

İstanbul Avcılar'da kendisinden ayrılmak isteyen Rabia Kaçmaz'ın boğazını falçatayla keserek cinsel saldırıda bulunan ardından çuval içine koyup otomobille üzerinden geçen Emre Çiçek isimli erkeğin 53 yıla kadar hapsi istendi.

Yargılanan Emre Çiçek, mahkemede “Pişmanım ancak olay abartılıyor” dedi.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Adli Tıp tarafından hazırlanan rapor okundu. Raporda, dava konusu olayda mağdurun boyun bölgesindeki kesi sonucu oluşan ses tellerindeki hasar ve bunun sonucunda ses kısıklığının ‘kişinin konuşmasında sürekli zorluğa neden olduğu’ bildirildi.

53 YIL HAPSİ İSTENDİ

Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada tutuklu sanık Emre Çiçek’in ‘kişiyi cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 6 yıldan 21 yıla kadar, ‘cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak kaydıyla, ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Rabia Kaçmaz’ı yaralı halde görüp arkadaşı Emre Çiçek’e “Beni bu işe bulaştırma” diyerek giden tutuksuz sanık Yunus Kıldır ise ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istenirken, ‘suçu bildirmeme’ suçundan beraati talep edildi.

SUÇ PLANLI

Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre, duruşmada söz alan müşteki avukatları, kesici aletlerin önceden hazırladığı ve atölyenin anahtarının önceden temin edildiği göz önünde bulundurularak suçun tasarlanarak işlendiğini, Rabia Kaçmaz’ın çuval içinde olay yerinden bir kişi tarafından çıkarılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Bu nedenle Yunus Kıldır hakkında da ‘adam öldürmeye teşebbüs suçuna iştirak’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Söz verilen sanık Emre Çiçek, bir sonraki celse avukatıyla birlikte savunma yapacağını belirterek “Pişmanım ancak olay abartılıyor” dedi. Mahkeme, taraflara esas hakkındaki beyan ve savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.