Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmanın kapatılmasına tepki gösteren Antalya Kadın Platformu, yaptığı açıklamada "Rabia Naz’ın dosyası onlarını gözünde kapatılmış olabilir ama ne kamuoyu vicdanında ne de kadınların mücadelesinde kapanmadı" dedi.

'Rabia Naz dosyası, kadınların mücadelesinde kapanmadı'

Giresun'un Eynesil ilçesinde 2018 yılında şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesine ilişkin tepkiler sürüyor. Antalya Kadın Platformu, bugün saat 19:00'da Attalos Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması gerçekleştridi.

Fatma Kayaoğlu'nun okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bundan neredeyse iki yıl önce 12 Nisan 2018 günü Rabia Naz evinin önünde Ağır yaralı bir şekilde bulundu. Hastaneye kaldırıldığında ise kaybettik onu.

Rabia Naz’a ne olduğu araştırılmaya başlandı başlanmasına ama bir türlü sonuçlanmadı. Zaten Rabia Naz’a ne olduğunu kimse ortaya çıkarmak istemiyordu.

Görevini İhmal eden polisler, silinen kamera görüntüleri, ilçeye girişte gözaltına alınan gazeteci ve belgesel yönetmenleri ve tayini çıkan savcılardan tutunda 8 ay sonra ifadesini değiştiren görgü tanıklarına kadar bu çok şüpheli hal ve tavır bile ölümün bir İntihar değil Cinayet olduğu gerçeğine götürüyor bizi."

"Rabia Naz’a ne olduğunu araştıran, katillerinin açığa çıkmasını isteyen kısacası Rabia Naz’ı ağzına alan herkese karşı bir yıldırma politikası işleniyor. Olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığı günlerde olayı Twitter’a taşıyarak Türkiye gündemine duyuran gazeteci ülkemizi terk etmek zorunda kalmış ve şöyle eklemişti 'Karşımda devlet değil mafya varmış gibi hissediyorum, devlet yine neyse ama mafyadan korkuyorum'” diyen Kayaoğlu, "Rabia Naz’a ne olduğunu soran liseliler yaka paça darp edilerek gözaltına alındı. Kadın arkadaşlarımıza ev baskınları düzenleyerek ‘Rabia Naz’ın hesabını soracağız’ ve ‘ Rabia Naz’ın katillerini açıkla ‘ yazan pankartlar terör kapsamına alınarak gözaltına alındı." ifadelerini kullandı.

"Tüm bu yıldırma politikalarına rağmen susmayan birileri var: Kadınlar" diyen Kayaoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Biz kadınlar çocukların öldürüldüğü, İstismar edildiği , çocukluklarının çalındığı bu düzenle uzlaşmayacağız.

İstismara karşı yükselttiğimiz bayrağımız aynı zamanda çocuk Katillerine karşı bir isyan ve mücadele bayrağıdır. Katillerden ve onları koruyan siyasi ayaklarında korkmuyoruz.

Rabia Naz’ın dosyası onlarını gözünde kapatılmış olabilir ama ne kamuoyu vicdanında ne de kadınların mücadelesinde kapanmadı. Rabia Naz’a ne olduğu ortaya çıkana kadar , katilleri gerçek adalet ile cezalarını alana kadar bu olayı kapatmaya meyleden her bir kişi ve kurum yargılanana ve bu sistemi besleyen büyüten sırtını sıvazlayan iktidar yerle bir edilene kadar mücadelemiz sürecektir.

Bir kez daha gür bir sesle soruyoruz:

Rabia Naz’a ne oldu? Rabia Naz’ın katillerinin aklanmasına izin vermeyeceğiz.”