Kurtlar Vadisi dizisi ile bilinen Raci Şaşmaz, hakkındaki yüzlerce habere erişim engeli kararı aldırdı.

Raci Şaşmaz istedi, mahkeme içeriklere erişimi engelledi

HABER MERKEZİ

Kentsel dönüşümün en kötü örneklerinden birinin gerçekleştiği İstanbul Fikirtepe’deki başlamadan biten projelerin ‘mimarı’ olan ve “kişilik haklarının ihlal edildiğini” öne sürerek adının geçtiği içeriklerin erişime engellenmesini talep eden Raci Şaşmaz’ın talebi mahkemece kabul edildi. Kararın ardından yüzlerce habere erişim yasaklandı.

Şaşmaz’ın talebi üzerine İstanbul Anadolu 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nce, “Talep edenin kişilik haklarını ismen belirtip ihlal eden, talep eden nezdinde maddi ve manevi zarara yol açan paylaşımların kişilik haklarını ihlal niteliğinde olduğu anlaşılmakla talep edenin ad, soyad ve fotoğraflarının içeriklerden çıkarılmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanılarak yüzlerce içeriğe erişim engelledi. Kararla gazetemiz BirGün’ün de belgeli olan 24 haberine erişim engeli getirildi. Engellenen haberler arasında Şaşmaz hakkında getirilen yurtdışına çıkma yasağı kararı, Pana Film’e getirilen haczi konu alan haberler ve “Bu iflasta hile çok”, “Fikirtepeliler haklarını istiyor” başlıklı haberler de yer aldı.

Tayyar Raci Şaşmaz, 131 kentsel dönüşüm mağdurunun şikâyeti üzerine açılan davada 13 kişiyle birlikte ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan hâkim karşısına çıkmış ve kurucusu olduğu Pana Film’in Üsküdar’daki binasına haciz gelmişti.