Radiohead Halk Kütüphanesinde, grubun albümleri, nadir parçaları, TV görüntüleri ve web yayınları yer alıyor

Radiohead Halk Kütüphanesi açıldı

İngiliz rock grubu Radiohead'in Halk Kütüphanesi açıldı. Görseller, HD performanslar, nadir şarkılar, ürünler ve daha fazlasının yer aldığı kütüphane grubun kapsamlı arşivini dijital olarak meraklılarıyla buluşturuyor.

Rolling Stone dergisinde yer alan habere göre dün (20 Ocak) açılan Radiohead Halk Kütüphanesinde ayrıca, grubun albümlerini, LP olmayan parçaları, sahne arkası fotoğraflarını, TV görüntülerini, web yayınlarını bulabilirsiniz.

Grup, yaptığı açıklamada, "Bir bütün olarak internet, ayrıntılı ve hatta doğru bilgiler için güvenilir bir kaynak olmadı. Bir miktar hizmet sunmaya çalışan birçok site de uzun zamandan beri karardı" dedi.

Öte yandan grubun, 1992'de kaydettiği "Drill" isimli EP'sini ve 2005'te bir bağış etkinliği için yayınladıkları "I Want None of This" isimli teklisini Spotify'da yerini aldı.

Bianet'in haberine göre, bu hafta, her Radiohead üyesi, sitenin kütüphanecisi olarak bir gün geçirecek, grubun sosyal medya kanallarında arşiv materyallerinin küratörlüğünü yapacak. Grubun bas gitaristi Colin Greenwood ilk küratör olarak katkıda bulunacak.

Fotoğrafınızı da ekleyebildiğiniz bir kütüphane kartı oluşturduktan sonra siteyi kullanmaya başlayabilirsiniz.