"Saraya giden CHP'li" iddiasıyla siyaset gündemini karıştıran Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Ahmet Hakan'ın kendisi hakkındaki yazısına yanıt verdi

Rahmi Turan'dan Ahmet Hakan'a 'Sakallı Bebek' yanıtı

Eski CHP Yalova Milletvekili ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Saray'da Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü iddia eden ve sonrasında yaşananlar üzerine özür dileyen Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, “Gazeteci gazetecinin kurdudur, üçüncü sınıf gazeteciler bana saldırıyor” dedi.

“Her insan gibi gazeteci de hata yapabilir. Önemli olan hatayı anladıktan sonra özür dilemesini bilmektir. İnsanlık ve gazetecilik budur” diyen Rahmi Turan, “ Ben de olayda adı geçen siyasetçilerden ve tüm okurlarımdan özür diledim. Yanlışta ısrar edip, yanlışı yanlışla düzeltmeye çalışmak daha kötüdür. Hakkımda ‘Sakallı bebek haberi yaptı’ diye iftira atanlar, bu yanlışları nedeniyle özür dilerler mi? Onlardan böyle ahlâklı bir davranış beklenmez!” ifadesini kullandı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan’a ‘Sakallı Bebek’ haberinin yanıtını veren Turan, “Benim sicilim çıkardığım gazetelerle ve aldığım sayısız ödülle dolu” diye yazdı.

Turan, Tan gazetesinin “Sakallı Bebek” haberinin kupürünü ve künyesini paylaştı ve şunları yazdı:

rahmi-turan-dan-ahmet-hakan-a-sakalli-bebek-yaniti-654254-1.

"Arkadaşlarım Beyazıt Kütüphanesi'ne gidip “Sakallı bebek” haberinin yayınlandığı 1 Ağustos 1987 Cumartesi günlü Tan Gazetesi'ni bulup, haberin (yukarıda) ve gazete künyesinin (aşağıda) fotoğrafını çektiler. Bunları açıkça görüyorsunuz.

Künyede Genel Yayın Müdürü olarak Tevfik Yener, Yazı İşleri ve Haber müdürleri olarak Yalman Aknar ve Cengiz Yarbağ'ın isimleri var.

Benim uzaktan-yakından hiçbir ilgim yok.

Şimdi, “Sakallı Bebek” haberini bana fatura etmeye çalışan müfteriler, medeni cesaret gösterip özür dilerler mi?"

Turan, Ahmet Hakan'a şöyle seslendi: "Ya sen ne yaptın Ahmet Hakan efendi? Döneklikten ve Nişantaşı barlarında dolaşmaktan başka bir şey yaptın mı?"