İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, tutuklu Ramazan Taş’ın serbest bırakılmasını istedi

Ramazan Taş’ın serbest bırakılması istendi

BİRGÜN İZMİR

İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, tutuklu Ramazan Taş’ın serbest bırakılmasını istedi. Bugün Konak eski Sümerbank önünde yapılan basın toplantısında konuşan İHD İzmir Şube yöneticisi Ali Aydın, 1995 doğumlu ve İzmir Kırıklar F Tipi Hapishanesi’nde tutuklu olan Ramazan Taş’ın durumuna dikkat çekmek için toplandıklarını söyledi.

Mardin’in Nusaybin ilçesi nüfusuna kayıtlı Ramazan Taş’ın, küçükken üzerine çay döküldüğü için tedavi görerek ameliyat olduğunu anlatan Aydın, “Ameliyat sonrası eve getirilmiş ama tekrar sancıları artınca Mardin’de hastaneye götürülmüş, orası da Diyarbakır’a sevk etmiştir. Diyarbakır’da acil ameliyata alınmış ve bağırsağından 43 cm kesilmiştir. Daha sonra ailesi ile birlikte İzmir’e yerleşmişler. Burada iken tutuklanmıştır. Hapishanede iken Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde 2 kez idrar yollarından ameliyat olmuştur. Ramazan Taş’ın ayrıca; bel fıtığı, idrar yolları hastalıklarının yanı sıra burunda kırık, omurgada bombe vardır. Bunların yanı sıra sol kolundan ve mideden ameliyatlıdır” dedi.

Aydın, tutuklu olan Ramazan Taş’ın, tedavilerinin sağlıklı yapılabilmesi için serbest bırakılması gerektiğini ifade ederek, “Biz insan hakları savunucuları, yetkilileri, hamile/ bebekli anneleri ve ağır hasta mahpusları serbest bırakmaya çağırıyoruz” diye konuştu.