'Ramazanda sigara' dayağı mağduru genç: Peşini bırakmayacağım

İstanbul Fatih'te Gökay Çetin'i 'Ramazan'da sigara içiyor' diyerek yumruklayıp komaya sokan saldırganın Ufuk Tekel olduğu ortaya çıktı. Ufuk Tekel'in olaydan sonra mahkemeye bile sevk edilmeden polisten serbest bırakılmasına tepki yağdı

9 GÜN KOMADA KALDI

Posta'da yer alan habere göre Fatih’te bir mağazada satış görevlisi olan Gökay Çetin, mola sırasında dışarıda sigara içiyordu. Motosikletle gelen bir adam Gökay Çetin’e çok sert yumruk attı. Saldırgan, şuurunu kaybeden Gökay Çetin’i hastaneye götürdü. Gökay Çetin’in beyin kanaması geçirdiği belirlendi. 9 gün komada kaldı. Saldırgan ise aynı gün polisten serbest bırakıldı.

6 YIL HAPİS GEREKTİRİYOR!


Fatih’de büfe işleten saldırganın Ufuk Tekel olduğu belirlendi. Olaya tepki gösterenler, “Saldırganın ceza alması için ille mağdurun ölmesi mi lazım?” dedi.

Ceza Kanunu’na göre, bir kişinin sağlığının ya da algılama yeteneğinin kaybolmasına neden olan kişi 3 yıl hapis cezası alıyor. Eğer saldırıya uğrayan kişinin yaşamı tehlikeye girmişse ceza 6 yıla çıkıyor.

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

Saldırıya uğrayan Gökay Çetin “Davacı oldum. Hak ettiği cezayı alana kadar peşini bırakmayacağım” diye konuştu. Ufuk Tekel’in Gökay Çetin’e attığı yumruk güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

ramazanda-sigara-dayagi-magduru-genc-pesini-birakmayacagim-156889-1.