Bakırköy Belediyesi Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy’ü rant işgalinden kurtardıklarının altını çizdi, “Kamucu ve halkçı siyasi anlayışımızın gereği olarak bu menfaat grupları ile mücadele ettik” dedi

Rant işgalinden kurtardık

İstanbul Bakırköy’de 2014 yılında gerçekleştirilen seçimde yüzde 68.6’lık oy oranı ile Bakırköy Belediye Başkanı seçilen Bülent Kerimoğlu ile 4.5 yıllık görev süresi içerisinde yaptıklarını konuştuk. Kerimoğlu, görev süresi boyunca meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri ve Bakırköy halkıyla beraber katılımcı belediyeciliği esas alarak belediyecilik çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

Kerimoğlu, şunları söyledi: “Belediye başkanı seçilmeden önce verdiğim sözlerin hemen hemen tamamını gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öncelikle kreş sorununu çözdük. Nüfusuna oranla en çok kreş hizmeti veren belediye, Bakırköy Belediyesi. 800 çocuğa hizmet sunuyoruz. Bakırköy Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde yılda 500 öğrencimize ücretsiz üniversite hazırlık kursu veriyoruz. Anadolu’dan gelen kız çocuklarımızın barınma sorununu gidermek için 2 kız öğrenci misafirhanesinde yaklaşık 250 kızımıza hizmet veriyoruz. Kurduğumuz çocuk masası Avrupa Konseyi Yerel Parlamentosu’nda çocuk dostu belediye ödülü aldı.”

Bakırköy’ü rant işgalinden kurtardıklarının altını çizen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef ülkemizin pek çok yerinde olduğu gibi Bakırköy’de de menfaat grupları kamu alanlarında hak sahibi olduklarını iddia ederler ve halkın mallarını kendi çıkarları için kullanırlar. Bakırköy’de kimi spor vakfı adı altında belediyeye ait mülkleri özel mülkleri gibi kullanmıştı. Bizde kamucu ve halkçı siyasi anlayışımızın gereği olarak bu menfaat grupları ile mücadele ettik. Spor vakfı sosyal tesisleri üzerindeki işletmeleri yıkarak; çocuk parkları, amfi tiyatro, kapalı spor salonları, tenis kortları, Bakırköy’de yetişen sanatçılarımızın büstleri, yetişkinler için fitness merkezi bulunan Bakırköy Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksini hizmete açtık. Bakırköy’ün iki caddesinde bulunan ‘kafekondu’ları yıkarak caddelerimizi genişlettik.”

DESTEK ALMADIK
Kerimoğlu, 4.5 yıllık görev süresi içerisinde kentsel dönüşüm, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nın genişletilmesi, tren yolunun üzerinin kapatılması gibi projeleri gerçekleştirme noktasında; İBB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı’ndan destek alamadıkları için hayata geçiremediklerini söyledi. Kerimoğlu, 31 Mart 2019 tarihinden sonra bu projelerin hayata geçirilmesi için umudunun olduğunu da sözlerine ekledi.