Okmeydanı’ndaki kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerinden zorla çıkartılmak istenen yurttaşlara silah çekildi. Sikâyetçi olmak için karakola gider yurttaşlar ikinci kez çıkışta saldırıya uğradığını belirtti .

Rant karşıtlarına silahlar çekildi

Gökay BAŞCAN

AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin Okmeydanı’nda yapmak istediği kentsel dönüşüm projesine karşı çıkan yurttaşlara silah çekildi. Okmeydanı sakinleri, emniyete giderek silah çeken iki kişiden şikâyetçi oldu.

Beyoğlu Belediyesi’nin Okmeydanı halkına rağmen kentsel dönüşüm ısrarı sürüyor. Belediyenin 9 yıl önce başlattığı projeye karşı çıkan yurttaşlar, zorla evlerinden çıkarılmak isteniyor. Son 15 gündür baskının arttığını ifade eden bölge halkı AKP’li olduğu iddia edilen şahıslarla karşı karşıya geldi. Öte yandan mahallede yaşanan olaylar ise bir yurttaş tarafından görüntülendi. Önceki gün yaşanan olaya ait görüntülerde bölge halkıyla kavga eden iki kişinin silah çektiği anlar kaydedildi. Olay esnasında AKP’li belediye encümenlerinin de orada olduğu öne sürüldü.


ŞİKÂYETÇİ OLDULAR

Yaşanan olayların ardından bölge halkı Haliç Polis Merkezi’ne giderek şikâyetçi oldu. Şikâyetinde Beyoğlu Belediyesi’nce tehdit edildiklerini belirten Ş. K., kendilerine silah çekildiğini söyledi. Silah çeken şahısların isimlerinin Osman Naldemirci ve Cafer Pehlivan olduğunu ifade eden Ş. K., “Bu şahıslar yanında bulunan 10-15 kişi ile beraber mahalle sakinlerine ‘burayı bayramdan sonra boşaltacağız, sizi süreceğiz lan’ demesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma üzerine Osman Naldemirci ve Cafer Pehlivan bellerinden silahı çıkartarak ‘buradan çıkmamanız durumunda sizi öldürürüz hepinizin kafasına sıkarız’ diyerek tehdit etti. Daha sonra arkadaşları bölgeden uzaklaştırdı” dedi.

BirGün’e konuşan Z. T. ise polis merkezinden çıktıktan sonra tekrar saldırıya uğradıklarını belirtti. Saldırganların ‘kentsel dönüşümle alakamız yok’ savunmasında bulunduğunu belirten Z. T., “Hepsini tanıyoruz. Kentsel dönüşüm ofisinden çıkıp geldiler. Kavga ayırmaya gelen insan silah mı çeker?” ifadelerini kullandı.

AKP’li bazı encümenlerin de olay esnasında orada olduklarını ifade eden Z.T. şöyle konuştu: “Küfürlere maruz kaldık. Sürekli evimize gelip bayrama kadar boşaltacaksınız tehditleriyle zaten karşı karşıya kalıyorduk. 'Biz yıkacağız, yapacağız' diyorlar. Önce bir insanlarla uzlaşırsın. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz, istiyoruz ki makul şekilde yapılsın.”