İller Bankası’ndan sonra TCDD’nin de meslek odalarınca ‘kent suçu’ olarak nitelenen Merkez Ankara projesine taşınmak istendiği iddia edildi. CHP’li Murat Emir, “Rant projesini kurtarmak için kamu seferber ediliyor” dedi.

Rant projesi için kamuda seferberlik

Mustafa BİLDİRCİN

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD), meslek odalarınca “Kent suçu” olarak tanımlanan, Ankara’nın göbeğindeki Merkez Ankara Projesi’ne taşınmak istendiği öne sürüldü. İddiayı gündeme getiren CHP Milletvekili Murat Emir iktidara, “Aklınızdan bile geçirmeyin. Rant projesini kurtarmak için kamu kurumlarını feda etmeyin” diye seslendi.


İller Bankası’nın henüz inşaat halindeyken taşınmaya zorlandığı Merkez Ankara Projesi’ne TCDD’nin taşınması için de hazırlıkların başlatıldığı belirtildi. Projeye yönelik imar izinlerinin tartışmalı olduğunu anımsatan Emir, TCDD’ye yönelik iddiaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.
AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı Pasifik İnşaat’ın projesi Merkez Ankara’nın kurtarılması için adeta seferberlik ilan edildiğini belirten Emir, “Henüz şantiye halindeki binaya önce İller Bankası’nı taşıdılar. Çalışanların can güvenliğini bile düşünmediler. Şimdi de projeye yeni kiracı ve alıcılar bulma peşindeler” diye konuştu.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ

TCDD Genel Müdürlüğü’nün misafirhanesinin Medipol Üniversitesi’ne devredildiğine de dikkat çeken Emir, şunları kaydetti: “TCDD’yi de Merkez Ankara’ya kiracı yapacaklar. TCDD’nin kendine yeten tarihi bir binası varken böylesi bir operasyonun ancak birilerine rant yaratmak için yapıldığı düşünülebilir. Bir taşla iki kuş vuracaklar. Hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın üniversitesine çok değerli bir binayı devredecekler hem de kendi yandaşlarına milyonlarca lira aktaracakları hazır kiracı bulacaklar."

CHP Milletvekili Murat Emir, "İktidarı bir kez daha uyarıyoruz, aklınızdan bile geçirmeyin” ifadelerini kullandı.