AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz’daki iki arazisini satışa çıkardı. 78 bin 563 metrekarelik iki arazi için belirlenen en düşük bedel 1,2 milyar TL.

Rantın merkezi Kemerburgaz

İsmail ARI

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, İstanbul'un en önemli yeşil alanlarından biri olan Kemerburgaz bölgesindeki arazi satışlarına devam ediyor. Belediye yüz milyonlarca lira değerindeki iki araziyi daha satışa çıkardı.

AKP’li Eyüpsultan Belediye Başkanlığı’nın “Taşınmaz arsa satışı” başlığıyla yayınladığı ilana göre, Kemerburgaz bölgesindeki Mithatpaşa Mahallesi’nde yer alan ve toplam 78 bin 563 metrekarelik iki ayrı taşınmaz bugün satılacak. İki arazinin satışı içinde toplam 1 milyar 21 milyon TL muhammen (en düşük) satış bedeli belirlendi.


KONUT VE TİCARET ALANI
Satışı için 467 milyon 570 bin TL muhammen bedel belirlenen 244 ada 1 parseldeki 35 bin 967 metrekare büyüklüğündeki arazi imar planlarında ticaret ve konut alanı olarak geçiyor.

Satış ilanında yer alan 246 ada 5 parseldeki 42 bin 597 metrekare büyüklüğündeki arazi, imar planlarından konut alanı olarak geçiyor. Bu arazi için de 553 milyon 760 bin TL muhammen bedel belirlendi.

Arazilerin satışı için bugün sabah saat 10.00’da ihale düzenlenecek. Ayrıca AKP'li belediyenin ihaleye katılanlardan mali durum belgesi ile referans mektubu istenmesi de soru işaretlerine neden oldu. Akıllara “adrese teslim ihale mi düzenleniyor?” sorusu geldi.

Eyüpsultan Belediyesi geçen nisan ayında, 80 milyon TL'yi aşan vergi borçlarına karşılık, Haliç kenarındaki tarihi eski Belediye Başkanlık Binası'nı devlete satma kararı almıştı.

Ayrıca Eyüpsultan Belediyesi’nin şirketlerinin SGK’ye olan borçlarına karşılık, henüz belediye adına tescili yapılmamış olan Kemerburgaz’daki 8 bin 741 metrekarelik arsanın SGK’ye devri konusunda meclis kararı alınmıştı.

SATIŞLAR HIZ KAZANDI

Eyüpsultan Belediyesi’nin CHP ‘li Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar ise BirGün’e yaptığı açıklamada, “Özellikle son yıllarda belediyeye ait birçok arazi satıldı. Arazilerin satışa çıkarıldığı Kemerburgaz bölgesi, Üçüncü Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte çok fazla değerlendi” dedi.