Bir YouTube kanalında kendisine yapılan eleştirilere cevap veren YouTuber Berkcan Güven, rapçi Çağrı Sinci’yi “KPSS mezunu öğretmen rap yapıyor. Hani protestlik? Devlete bağlısın” diyerek eleştirdi. Sinci ise “Ben öğretmenliği sırasında sürgün yaşamış bir insanım” sözleriyle Güven’e yanıt verdi.

Rapçi Çağrı Sinci’den YouTuber Berkcan Güven’e yanıt



Cihangir KÖROĞLU

Sık sık YouTube’daki söylemleriyle gündeme gelen Berkcan Güven’in müziği eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Kendisine yapılan eleştirilere rap müziğin Türkiye’deki önemli isimlerinden birisi olan Çağrı Sinci’yi hedef alarak yanıt veren Güven, “Bana neden kızıyorlar anlamıyorum, KPSS mezunu öğretmen rap yapıyor. Hani protestlik ? Devlete bağlısın abi. Ben en azından bağımsızım…” dedi.

Bu açıklamaların kısa süre sonra Twitter’da gündeme gelmesinin ardından rapçi Çağrı Sinci’den tepki gecikmedi.

Çağrı Sinci Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bazı insanlar geçimlerini sağlamak için kimliklerini pazarlayıp, soytarılık yapmayı kendine yediremeyebilir, bu insanlar ideallerini satmamak için başka işler yapabilir. KPSS mezunu olunmaz o bir sınavdır. Devlet tarafından bu sınavlara tabii tutulmadan atanan ‘’öğretmenler’ yüzünden senin gibi yaşadığı toplumdan bir haber insanlar yetişti. Biz Rap’i öğretmen olmadan önce de sonra yapan insanlarız.”

Konuyla ilgili olarak BirGün’e konuşan Çağrı Sinci, “Ben öğretmenliği sırasında sürgün yaşamış bir insanım. KESK’li bir öğretmenim. KESK denilince aklına K-Pop grubu gelecek olan, marka ve reklam dünyasında yaşayan çocuklar böyle atıp tutuyor” ifadelerini kullandı.