Rapora rağmen tahliye edilmedi
Özge Özbek tedavi görürken gözaltına alınıp tutuklandı. (Fotoğraf: MA)

Haber Merkezi

Beynindeki tümörler nedeniyle "hapishanede kalamaz" raporu verilen tutuklu Özge Özbek için ailesi tahliye istedi.

Özbek 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencisi iken tutuklandı ve “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılanmaya başlandı. Dava sürerken tahliye olup eğitimi tamamlayan Özbek, Diyarbakır Valiliği’nde Sosyal Hizmetler Uzmanı olarak çalıştı. Beyninde tümör tespit edilen Özbek 27 Ekim 2020’de ameliyat geçirdi. Bu sırada süren davasından 6 yıl hapis cezası verilen Özbek, hastanede gözaltına alınıp tutuklandı.

Kocaeli Gebze Kadın Cezaevi’ne konulan Özbek’in başvurusu üzerine Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Özbek’in cezaevi şartlarında kalmasının uygun olmadığına yönelik rapor verildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ise aksi yönde “Hapishanede kalabilir” raporu çıktı. Raporu imzalayanlar arasında beyin cerrahının imzasının yer almaması dikkat çekti.

HASTANE FİKİR DEĞİŞTİRDİ

MA'da yer alana habere göre; Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özge Özbek hakkında yeni bir rapor hazırladı. Rapor bu kez “cezaevinde kalamaz” şeklinde düzenlendi.

Özbek, kaldığı Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde şiddetli baş ağrılarının yanı sıra denge ve işitme kaybı da yaşıyor. Ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Necmettin Pamir de Özbek’in kontrol altında tutulması gerektiğini aktardı.

Özbek’in, beynindeki tümörler nedeniyle önümüzdeki süreçte yeniden ameliyat olması planlanıyor. Ailesi ise bir an önce tahliyesini bekliyor.