ABD'de kalkış sonrası tren raylarına düşen bir uçağın pilotu, hızla gelmekte olan trenden son anda kurtarıldı. Kanlar içinde kalan pilotu, çevredekiler çekip çıkardıktan sonra tren, uçak enkazının üzerinden geçti.

Raylara düşen uçağı tren ezdi, pilot saniye farkıyla kurtuldu

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde kalkış sırasında tren yoluna düşen küçük uçağın pilotu, yaklaşmakta olan tren tarafından ezilmekten son anda kurtarıldı. Olay esnasında polislerin vücut kamerasından ve bir görgü tanığı tarafından çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Kaza, Los Angeles kentinde meydana geldi. Pacoima bölgesinden kalkmaya çalışan uçak, kısa süre içinde yakındaki tren raylarının üzerine düştü. Olay yerine gelen polisler pilotu kurtarmaya çalışırken, bir trenin hızla gelmekte olduğu son anda fark edildi.

Los Angeles Emniyeti'nin paylaştığı görüntülerde, polislerin pilotu "Haydi, haydi" diyerek uçağın içinden çıkardığı, saniyeler sonra da trenin Cessna marka küçük uçağı ezerek raylardan son hızla geçtiği görülüyor.

Olay yerinde olan 21 yaşındaki Luis Jimenez'in bir başka açıdan çektiği görüntülerde de, trenin uçağı ezip geçmesi ve enkaz parçaların havada uçuşması görülüyor. Jimenez, "Uçak kalkışta başarısız olmuştu ve yoğun bir kavşaktaki raylara düşmüştü. Çarpışmadan sadece saniyeler önce polis memurları pilotu kurtardı. Enkazın bir parçası bana da çarptı" dedi.

ABD medyası, pilotun durumunun stabil olduğunu, kesik ve yaralarının tedavi edildiğini yazdı. Kaza sırasında trende yaralanan olmadı.