Real Madrid takımının Sırp golcüsü Luka Joviç koronavirüs karantinasını ihlal ederek sevgilisinin doğum günü için Sırbistan’a gitti. Sırbistan polisi ise yaptığı açıklamada, “Luka Jovic’i kalacağını beyan ettiği adreste bulamadık, tutuklanabilir” dedi.

Real Madridli oyuncu koronavirüs karantinasından kaçtı: 'Tutuklanabilir'


Real Madrid’in Sırp futbolcusu Luka Jovic, Real Madrid’in basketbol takımında bir oyuncunun koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından alınan kararlar gereği İspanya'da karantina altına alındı.

Jovic, sevgilisinin yaş gününü kutlamak için özel uçakla Belgrad’a gitti. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Real Madrid basketbol takımının oyuncusu Trey Thompkins’in koronavirüs testi pozitif çıkmış, Real Madrid kulübü aynı tesiste antrenman yapan tüm sporcuları karantinaya almıştı. Teknik Direktör Zinedine Zidane'nin verdiği kararla futbol takımı da karantinaya dahil edilmişti.

SIRBİSTAN POLİSİNDEN AÇIKLAMA: "TUTUKLANABİLİR"

Koronavirüs riski altında olan Sırbistan’da, ülkeye giriş yapan herkes karantinaya alınıyor. Sırp yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Real Madridli Luka Jovic için Sırp makamlarının karantinayı ihlal etmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunduğu duyuruldu. Sırbistan polisi ise yaptığı açıklamada, “Luka Jovic’i kalacağını beyan ettiği adreste bulamadık, tutuklanabilir” dedi.

Sırp yetkililer ayrıca, Luka Jovic’in ağır bir para cezası ile üç yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabileceğini bildirdi.

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç de, Joviç’i sert bir şekilde eleştirdi. Başbakan Brnabiç, “Milyon avroluk sözleşmeleri olan ve yurt dışından gelen futbolcular her şeyi yapabileceklerine inanıyorlar ama yanlış düşünüyorlar” dedi.

(İHA)