Hakkari’ye gitmek ve Hakkari’nin tanıtımını yapmak isteyen dünyaca ünlü dağcı Fabian Lensch’e gönderilen e-posta nedeniyle tepki çeken Red Bull Türkiye, "Sebep olunan durumun yarattığı rahatsızlığı anlıyoruz ve bundan ötürü çok üzgünüz" açıklamasını yaptı.

Red Bull Türkiye'den 'Hakkari' açıklaması: Çok üzgünüz

Red Bull Türkiye yetkilisinin, Hakkari’ye gitmek ve Hakkari’nin tanıtımını yapmak isteyen dünyaca ünlü dağcı Fabian Lensch’e gönderilen e-posta nedeniyle yazılı açıklama yapıldı.

Red Bull Türkiye tarafından Hakkari Barosu’na bugün gönderilen açıklamada, "Red Bull Türkiye, bir çalışanımızın Hakkâri ile ilgili başka bir kişiye e-posta ile yazdığı görüşlere katılmamaktadır" denildi.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, Red Bull Türkiye'nin açıklaması şöyle: "Sebep olunan durumun yarattığı rahatsızlığı anlıyoruz ve bundan ötürü çok üzgünüz. Çalışanımızın kendisi de bu e-postadan pişmanlık duymaktadır. Red Bull Türkiye olarak bir daha böyle bir şeyin yaşanmaması için kendi bünyemizde gerekli önlemleri alacağız. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde olduğu gibi nadide ilimiz Hakkâri’de de spor, kültür ve sanat alanında etkinlikler gerçekleştirmeyi dört gözle bekliyoruz."

NE OLMUŞTU?

Red Bull Türkiye yetkilisi, Hakkari’ye gitmek ve Hakkari’nin tanıtımını yapmak isteyen dünyaca ünlü dağcı Fabian Lensch’e bir e-posta göndermiş ve Hakkari’ye gitmemesi gerektiğini belirterek şunları yazmıştı:

"Hakkâri ili, terör olayları nedeniyle 2-3 yıl öncesine kadar 'olağanüstü hal' denilen bir yerdi. Üstüne üstlük, şehir Irak ve Suriye sınırları arasında yer alıyor, bu nedenle bölge 'zor' durumlardan daha ciddi riskler içeriyor. Sporcumuz ve yapım ekibi güvenlik sorunlarıyla karşılaşabilir. Red Bull ailesinin bir parçası ve Türkiye vatandaşı olarak 1-2 hafta orada kalmalarını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Maalesef son ziyaretleri ile kıyaslayabileceğiniz bir ilçe değil (Erzincan vb.). Türkiye'nin en uzak lokasyonu ve bölge ekiplerimiz ile değil, sadece yerel bir dağıtım ortağı ile erişimimiz var. Türkiye'de 81 şehir var ve kesinlikle kaçınmanız gereken tek şehir Hakkâri. Geri kalan 80 şehir için bu e-postayı atmazdım."