hep kitap’ın 11 Ocak’ta yayımlayacağı Zuzu ile Minnak, sevdiği şeyleri çocuğuyla paylaşmak isteyen bir baba ile tatlı oğlu Zuzu’nun maceralarını anlatıyor. hep kitap, daha önce Refik Durbaş’ın Efsaneler Kenti İstanbul, Yaramaz Şiirler ve Zuzu ile Babası adlı kitaplarını okurlarla buluşturdu. Zuzu ile Minnak da yine hep kitap aracılığıyla küçük okurlara ulaşıyor. Çağrı Odabaşı’nın resimlediği Zuzu […]

Refik Durbaş’tan çocuklara hatıra kalan sımsıcak bir hikâye: Zuzu ile Minnak

hep kitap’ın 11 Ocak’ta yayımlayacağı Zuzu ile Minnak, sevdiği şeyleri çocuğuyla paylaşmak isteyen bir baba ile tatlı oğlu Zuzu’nun maceralarını anlatıyor.

hep kitap, daha önce Refik Durbaş’ın Efsaneler Kenti İstanbul, Yaramaz Şiirler ve Zuzu ile Babası adlı kitaplarını okurlarla buluşturdu. Zuzu ile Minnak da yine hep kitap aracılığıyla küçük okurlara ulaşıyor.

Çağrı Odabaşı’nın resimlediği Zuzu ile Minnak, 7 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.

Sevdiği ve beğendiği şeyleri çocuğuyla paylaşmaya çalışan bir baba ile tatlı oğlunun birbirinden güzel maceraları bu kitapta devam ediyor. Tatlı mı tatlı meraklı mı meraklı bir erkek çocuğu Zuzu, babası ile gittiği çay bahçesinde bir kedi görür. Kediye Minnak adını verir ve onunla yeni maceralar yaşar. Zuzu’nun babası da onları hiç yalnız bırakmaz. Zuzu ile Minnak, 11 Ocak’tan itibaren hep kitap logosuyla raflarda yerini alacak

Refik Durbaş hakkında

Refik Durbaş

1944 yılında Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğdu.

Liseyi İzmir’de bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ndeki öğrenimini bitirmeden ayrıldı. 1965-1968 arasında çeşitli işlerde çalıştı. Yeni İstanbul ve Cumhuriyet gazetelerinde düzeltmenlik yaptı.

İlk şiiri İzmir’de Ege Ekspres gazetesinin sanat sayfalarında yayınlandı. Devinim, Gösteri, Sanat Olayı, Soyut, Papirüs gibi dergilerdeki şiirleriyle dikkat çekti. Arkadaşlarıyla birlikte 1962-1964 arasında Evrim dergisini, 1967’de de Alan 67 dergisini yayınladı. 1971’de ilk şiirlerini Kuş Tufanı adlı şiir kitabında topladı. 1972-1974 yıllarında Yeni A dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Gazetelerde sanat sayfaları hazırladı. 1992 yılında Cumhuriyet gazetesinden emekli oldu. Usta şair, en son gazetemizde köşe yazarlığı yapıyordu.

İkinci Yeni esintisi ile başladığı şiir yaşamı, zamanla toplumcu yönelim kazandı. Kendine özgü dili ve benzetmeleriyle, baştan beri tavrını ve varlığını keskinleştiren, anlam kadar biçime de önem veren şiirler yazdı. Çarşıların, işçi kızların, pazar yerlerinin, çay evlerinin dünyasını yansıtan şair olarak tanındı. Şiirinde günlük konuşma dili içine ustaca serpiştirilmiş eski sözcükler de kullandı.