Rekabet Kurulu, Singer dikiş makineleri ile Arnica pazarlama hakkında ''rekabeti engellemek''ten soruşturma açtı.

Rekabet Kurulu'ndan Singer ve Arnica'ya soruşturma

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, kurul, Singer hakkında dikiş makineleri tedariki pazarındaki uygulamalarıyla haksız rekabet ettiği yönündeki şikayeti ele aldı. Yapılan değerlendirmede, Singer'in yasanın ''Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme'' ve ''Bir mal veya hizmet piyasasındaki hâkim durumunu tek başına yahut başkaları ile yapacağı anlaşmalar ya da birlikte davranışlar ile kötüye kullanma'' hükümlerini ihlal ettiği sonucuna varıldı. Kurul, Singer hakkında ilgili mevzuat uyakınca soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu, Arnica Pazarlama hakkında da ''yetkili satıcılarının internet aracılığıyla satış yapmasını engellemek, satış fiyatlarına müdahale etmek ve bölge veya müşterilere ilişkin kısıtlamalar getirmek'' suretiyle ''Bir mal veya hizmet piyasasındaki hâkim durumunu tek başına yahut başkaları ile yapacağı anlaşmalar ya da birlikte davranışlar ile kötüye kullanma'' kuralını ihlal ettiği şikayetini haklı bularak, şirket hakkında soruşturma açtı.

TURİZM ŞİRKETLERİ SAVUNMA YAPACAK

Öte yandan, Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret AŞ, Efetur Özemniyet Taşımacılık Petrol Otomotiv Yedek Parça Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Gür-Sel Turizm Taşımacılık ve Servis Ticaret AŞ'nin fiyat, kampanya ve sefer zamanlamalarını birlikte belirleyerek ilgili kanunun "rekabeti kısıtlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar" maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturmada, sözlü savunma aşamasına gelindi. Konuya ilişkin sözlü savunma toplantısı, 27 Nisan saat 11.00'de yapılacak.