Rekabet Kurulu, üç yangın söndürme firmasının satış fiyatlarını belirlemek ve aralarında müşteri paylaşımı yapmak suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu, üç yangın söndürme firmasına soruşturma açtı

Rekabet Kurulu, Mavili Elektronik, Filiz Güvenlik Sistemleri Proje Sanayi ve Ticaret ile Yıldız Yangın Söndürme Sistemleri’ne yönelik önaraştırmasını tamamladı. Söz konusu yangın söndürme şirketlerine teknik servis, yedek parça ve ürünlerin satışında fiyatları belirlemek ve kendi aralarında müşteri paylaşmak suretiyle rekabeti engelledikleri suçlaması yöneltildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mavili Elektronik Tic. ve San. AŞ’nin teknik servis hizmet bedeli ile yedek parça ve mamul ürünlerin yeniden satış fiyatlarını belirlemek, bölge ve müşteri kısıtlamasında bulunmak ve Mavili Elektronik Tic. ve San. AŞ, Filiz Güvenlik Sistemleri Proje Sanayi ve Ticaret AŞ ile Yıldız Yangın Söndürme Sistemleri San. Tic. AŞ’nin müşteri paylaşımı anlaşması yapmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettikleri iddialarına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı”

Araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri yeterli bulan Rekabet Kurulu, söz konusu şirketlere soruşturma açılmasına karar verdi.