İç giyim firması Suwen'in Genel Müdür Yardımcısı Can Dilek, eleştirilen reklam hakkında konuştu. Dilek, " Reklam ve iletişim açısından bakarsak başarılı, akılda kalıcı, dillere pelesenk olabilecek bir slogan bulduğumuzu görüyoruz," dedi.

Reklamı eleştirilen Suwen'in yöneticisi: Yüzde 98 olumlu geri dönüş aldığımızı gördük

İstanbul merkezli iç çamaşırı markası Suwen, reklamı nedeniyle hafta başından bu yana Twitter gündeminde.

Suwen'in Melisa Aslı Pamuk'un yer aldığı tartışmalı reklamında iç çamaşırı görünmezken "İçimde Suwen var" sloganı kullanılmıştı.

İç çamaşırının tamamının görünmemesi nedeniyle marka, "Bu nasıl reklam, Arabistan mı olduk?", "Şeriat geldi de bize mi demiyorsunuz?" gibi tepkiler aldı. Hatta Pamuk'un kendisine de "Muhafazakâr fanlarını gücendirmekten korkuyorsan iç çamaşırı reklamı kabul etmeyeceksin" tepkileri geldi.

Konuyla ilgili Independent Türkçe'den Gökçen Tuncer'e açıklama yapan Suwen Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Can Dilek, reklam sloganının sosyal medyada esprili bir dille karşılık bulmasını yakından takip ettiklerini söyledi.

"Bu planladığımız bir durum değildi" diyen Dilek, "Gerçekleştirdiğimiz analiz neticesinde yüzde 98 marka açısından olumlu geri dönüş aldığımızı gördük. Reklam ve iletişim açısından bakarsak başarılı, akılda kalıcı, dillere pelesenk olabilecek bir slogan bulduğumuzu görüyoruz" açıklamasını yaptı.

İç giyim kategorisinin dış giyimden farklı olduğunu düşündüklerini söyleyen Dilek, "Özellikle uzmanı olduğumuz sutyen ürününün kadınların yaşamında önemli bir unsur olduğuna inanıyoruz. Bu manada reklam filmimizin sonunda yinelediğimiz vaadimize sıkı sıkıya bağlıyız. Suwen olarak kadınları rahat, şık ve güçlü hissettirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Can Dilek, "Ajansımız Rafineri ile birlikte “selfwear” konumlandırması üzerine çalıştık. Gerçekleştirdiğimiz araştırmalarda, görüşme ve analizlerde etrafımızda Suwen kullanan ama bunun farkında olmayan bir kitle olduğunu tespit ettik. Bu keşfetme yolculuğunda Suwen markasının bize sağladığı en önemli rekabet avantajlarından birisi kalitesi ve tavsiye skoru oldu. İç giyimde yüzde 94’lük bir tavsiye skoruna sahibiz. Tüm bu sürecin neticesinde içerisinde pek çok anlamı aynı anda barındırdığına inandığımız, fonetiğine güvendiğimiz sloganımız #içimdesuwenvar’ın üzerine iletişim stratejimizi inşa etmeye karar verdik. Hatta yakın zamanda bu sloganın daha farklı bir göndermesi olan bir varyantını farklı bir kategorimiz için de kullanmaya başlayacağız." dedi.