Rekor başvurunun olduğu YKS’de ilk oturum bugün

Haber Merkezi

Üniversiteye girecek öğrencileri belirleyecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumları bugün gerçekleşecek. 3 milyondan fazla öğrencinin gireceği YKS’de adaylar bugün Temel Yeterlilik Testi’ne girecek. Sınav saat 10.00’da başlayacak.

Barajın kalkmasıyla YKS’de başvuru sayısında rekor yaşandı. Geçen yıl YKS’ye 2 milyon 426 bin 554 aday girmişti, bu yıl başvuru sayısı 3 milyon 243 bin 425’e ulaştı; yani 816 bin 871 kişilik bir artış var.

T.C. Kimlik Kartı’nı kaybeden, fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki bazı nüfus müdürlükleri açık olacak.

Sınava ilişkin açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bu sınava girecek müstakbel meslektaşlarımıza başarı dilemek istiyorum. Arzu ettikleri programı umarım kazanmış olurlar. Bu sene pandemiden sonraki ilk sınav olacak. Maskesiz öğrencilerimiz kendi içinde rekabet edecekler. Türkiye'de 1 milyona yakın bir kontenjan var. Bu kontenjan için 3 milyon 250 bin adayımız üniversite sınavında yarışacaklar. Sınav başarı sıralamasına dayalı bir sınavdır. Yani bu sınavda kim daha fazla soru çözer, kim daha fazla başarılı olursa sınav sıralaması ona göre teşekkül edecektir. Bu açıdan sınavın başarı sıralamasına dayalı olduğunu unutmamaları lazım" dedi.