Enflasyonun durulmayan yükselişi ardından kamu ve özel sektör ile emeklilerin maaşları için bankaların ödediği promosyonlar rekor kırıyor. Anadolu Üniversitesi 41,5 bin TL’lik maaş promosyonunda anlaşma sağlarken Adalet Bakanlığı da personeli için 25 bin TL’lik promosyona imza attı.

Rekor maaş promosyonları: Adalet Bakanlığı’nda 25, Anadolu Üniversitesi’nde 41,5 bin TL

Yüksek enflasyonunun ardından emekli maaşlarına gelen artışla birlikte bankalar arasında başlayan promosyon rekabeti, emeklilerin ardından kamu kurumlarına ve özel şirketlere de taşındı. Anadolu Üniversitesi ve Adalet Bakanlığı, rekor düzeyde promosyon anlaşmalarına imza attı.

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Adalet Bakanlığı personelinin banka promosyon anlaşması rekor bir rakamla protokole bağlanmıştır” denildi. Buna göre, Adalet Bakanlığı merkez ve merkez dışı birimleri ile adalet teşkilatında görev yapan personelin maaş, ücret ve diğer ödemelerinin yapılacağı bankanın tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirilen ihalenin ilk oturumu 19.08.2022 tarihinde yapıldı. İhalenin ilk oturumunda en yüksek teklif 20.100 TL olarak Vakıfbank tarafından verildi, diğer bankalar ise ihaleden çekildi. Adalet Bakanlığı temsilcileri ve Büro Memur Sen ile Koop İş Sen yetkililerinin katılımıyla 22.08.2022 tarihinde yapılan ihalenin son oturumunda Vakıfbank peşin ödenmek üzere 25.000 TL olarak teklifini revize etti.

Adalet Bakanlığı personeli için belirlenen 25 bin TL’lik promosyon ücreti, 01.09.2022 - 01.10.2022 arasında tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın ilgili personellere ayrı ayrı ödenecek.

REKOR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE

Anadolu Üniversitesi’nde ise maaş promosyonu rekoruna imza atıldı. Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) gerçekleştirilen banka maaş promosyon ihalesini Türk Ekonomi Bankası (TEB) 41 bin 500 TL'lik rekor bir ücret ile kazandı. Promosyon ödemesinden 5 bin 500 çalışanın tamamı faydalanacak. Promosyon 3 yıllık anlaşma kapsamında ödenecek.

BANKA PROMOSYONU NEDİR?

Her şirket bankalarla belli başlı maaş anlaşmaları yapar. Örneğin sağlık ya da eğitim için ayrılan ödenek anlaşma sağlanan bankalarında tutulur. Bu paranın yıllar için faizle birlikte artması, çalışanlara ve emeklilere promosyon olarak yansır.

Ek olarak bankalar da yapılan maaş anlaşmalarına karşılık firmalara ödeme yapar. Bu ödeme de maaş promosyonlarının önemli bir kısmını oluşturur.