Aynı gün içinde hem Ülkü Ocakları’nı ziyaret eden hem de Ensar Vakfı üyelerini ağırlayan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, "iş birliği çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu" açıklaması yaptı.

Rektör, Ensar’la ve Ülkü Ocakları’yla kol kola

HABER MERKEZİ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı aynı gün içinde hem Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti hem de Ensar Vakfı üyelerini ağırladı. Üniversite’den yapılan açıklamada Ensar Vakfı’nın ziyaretine ilişkin “Ensar Vakfı’nın, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile yapabileceği ortak proje ve akademik çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Alişarlı, nazik ziyaretlerinden dolayı Ensar Vakfı Bolu Şubesinin değerli yöneticilerine teşekkür etti” denildi. Ülkü Ocakları ile yapılan görüşmeye ilişkin ise şu ifadeler kullanıldı: “Ziyarette, manevi ve kültürel değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirilmesinde yapılacak iş birliği çalışmaları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.”

SOL Parti Bolu İl Örgütü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şunlar denildi:

“Özerk, nitelikli ve bilimsel eğitim yuvaları olması gereken üniversiteler; AKP iktidarında gün geçtikçe daha da gerici, faşizan hale; bilimden uzak ve iktidarın arka bahçesi durumuna geldi. Üniversite öğrencilerinin ve personellerinin seçimine bırakılmayan rektör atamaları “tek adam”ın bir gece yarısı kararıyla yapılıyor; üniversitelerin bileşenlerine ise söz hakkı tanınmıyor. Üniversitelerimiz bilimsel çalışmalarıyla değil; akademik çöküş, liyakatsız işe alımlar, demokratik haklarını kullanan akademisyenlerin ihracı, öğrencilerin ise çeşitli yöntemlerle yıldırılmaya çalışılmasıyla anılıyor."

Ensar Vakfı’nın ve Ülkü Ocakları’nın geçmişinde değinilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Geçmişi ve bugünü kirli saldırılar ve ırkçı faşist ideolojisi ile anılan Ülkü Ocakları ile AİBÜ hangi ortak işleri yapmayı amaçlamaktadır? Yurtlarında tecavüz, iletişim gruplarında torpil yazışmaları ile gündemden düşmeyen, devletleşen AKP’nin örgütlenme ve kamunun her alanına yerleşme amacı ile kullandığı Ensar Vakfı ile AİBÜ’nün işbirliği ne olabilir? SOL Parti olarak, bu memleketin devrimcileri olarak; taşımızı, toprağımızı, sokaklarımızı, üniversitelerimizi bu karanlığa teslim etmeyeceğiz. Üniversiteler tecavüzlerle, torpillerle, saldırılarla anılan dinci-gerici-ırkçı dernek ve vakıfların değil; halkın bağımsız, nitelikli bilim yuvaları olacak.”