Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Twitter hesabından Athena grubunun 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle vereceği konserin afişini paylaşarak, tepki çeken ifadeler kullandı. Tarhan, "30 Ağustos’u buruk kutlama. Yunan isimli şarkıcı içinden ‘kültürel olarak biz yendik’ diyordur" diye yazdı.

Rektör Tarhan, Athena'yı hedef aldı: Yunan isimli şarkıcı içinden ‘kültürel olarak biz yendik’ diyordur

Daha önce LGBTİ karşıtı söylemleri ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Neslican Tay ile ilgili tepki çeken paylaşımıyla gündeme gelen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu sefer Athena grubunu hedef aldı.

İsmini "Yunan mitolojisinde zeka, sanat, strateji, ilham ve barış tanrıçası"ndan alan Athena grubununun 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle vereceği konserin afişini paylaşan Tarhan, "30 Ağustos’u buruk kutlama. Yunan isimli şarkıcı içinden ‘kültürel olarak biz yendik’ diyordur" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda Twitter kullanıcısı Tarhan'ın Athena'yı hedef gösterdiği bu paylaşıma tepki gösterdi. Tepkiler üzerine Rektör Tarhan, paylaşımını sildi.

GÖKHAN ÖZOĞUZ'DAN YANIT

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, Tarhan'a Twitter hesabından yanıt verdi. Özoğuz, Tarhan'ın paylaşımını alıntılayarak "Hahahaahahahahahahahah. Hocam Prozac mı?" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Tarhan geçtiğimiz ay, "LGBT aktivizmi bence politik bir harekettir. Hiç tıbbi bir hareket değildir. Psikiyatri ile psikoloji ile hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen politik bir harekettir. Onun için bu politik bir hareket olduğu için politik hareketi onaylayıp onaylamamak politika belirleyicilerin işidir ve vebal onlara aittir" açıklamasıyla gündeme gelmişti.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nevzat Tarhan daha önce de, 2019 yılında çoklu organ yetmezliği nedeniyle hastanede hayatını kaybeden Neslican Tay ile ilgili skandal bir paylaşımda bulunmuştu.

Nevzat Tarhan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "#neslicantay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, ölümle yüzleşebilseydi ölüm bilincine sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin hayata anlam katma ve teselli gücünden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm" ifadelerini kullanmıştı.