Prof. Kemalettin Aydın, gazeteci Erk Acarer'le tartışan İçişeri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım" diye seslendi ve striknin zehri kullanmasını önerdi.

Rektör yardımcısı ve AKP ‘Etik Kurulu’ Başkanı Aydın, Soylu'ya zehir tavsiye etti

AKP'nin Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, gazeteci Erk Acarer ile sosyal medyada tartışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'Striknin' isimli zehri kullanmasını önerdi.

2 milyar dolarlık vurgun yaptıktan sonra yurt dışına kaçan Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer'in yer aldığı fotoğraftaki üçüncü ismin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeğeni olduğu iddiası üzerine Erk Acarer, Twitter'dan "Abi kardeş İngiltere’de dil eğitimi aldılar. Her gece kulüplerde, alkollü partilerde takılırlardı. Burada dinci orada cluber... Dayılarına çekmişler, o da DP yıllarında don alır, otel barından Miller içer partiye ödetirdi. Yalan, riya, sahtekarlık. Ne güzel şeysin Siyasal İslam" diye yazdı.

Soylu, Acarer'e "Parası nereden ödendiği bilinen ve onlara oynayan soytarısın. İki kardeşten biri, hiç İngiltere'ye gitmedi. Diğerini lösemi tedavisinden sonra 6 aylığına ben gönderdim. İki genç de ağızlarına alkol sürmemiştir. Senin gibi soytarılar için bunların hiçbir önemi yok" diye yanıt verdi.

Prof. Dr. Kemalettin Aydın da bu paylaşımın altında strikinin zehrinin formülünü içeren bir yorum bıraktı. Aydın, "Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım, paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin ( C₂₁ H₂₂ N₂ O₂) olmalı. (İlaç dozunda diyelim)" diye yazdı.

İTO’DAN TEPKİ

Aydın’ın sözlerine, İstanbul Tabip Odası (İTO) tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan İTO, Aydın’ın sözlerinin Nazi toplama kampı Auschwitz-Birkenau'da yaptığı acı verici ölümcül deneylerle bilinen Nazi doktor Josef Mengele özentisi olduğunu söyledi.

STRİKNİN NEDİR?

Striknin, Nux vomica ağacından üretilen zehirli bir maddedir. Hayvan hakları kuruluşlarının karşı çıkmasına kadar sokak hayvanlarının itlafında kullanılıyordu. Organik hücreleri bozarak harâb eden zehirli bir alkaloiddir.