ODTÜ öğrencilerinin bugün kampüs içerisinde düzenlemeyi planladığı 1 Mayıs eylemini engellemek için rektörlük yasak başlamadan kapıya polis çağırdı. Okul girişinde toplanan öğrencilerin direniş sonucu polis çekilerek girişler açıldı.

Rektörlük yasaklamak istedi, ODTÜ öğrencileri 1 Mayıs engelini aştı

HABER MERKEZİ

ODTÜ öğrencilerinin bugün öğlen 12’de düzenleyeceklerini duyurduğu 1 Mayıs eylemini engellemek için rektörlük henüz daha yasak başlamadan okul kapısına polis çağırdı. Özel güvenlik ve polislerin izin belgesi olmayan öğrencileri okula almaması tepkiye sebep oldu.

Yasak kararının ardından öğrenciler okul girişinde kalabalık şekilde toplandı. Öğrencilerin direnişi sonucu okul yasak kararından vazgeçmek zorunda kaldı, girişler öğrencilere açıldı.

REKTÖRLÜK KENDİ KOYDUĞU KURALI DELİYOR

ODTÜ rektörlüğünün öğrencilere ve çalışanlara yönelik olarak 27 Nisan günü attığı bilgilendirme yazısında, okula izinsiz giriş ve çıkışların yasak günü ve saatinde başlayacağı belirtilmişti. Rektörlüğün kendi koyduğu kısıtlamaya göre eylemin önünde herhangi bir engel bulunmadığı için, bugün kendi yayınladığı sınırlamayı çiğneyerek eylemi engellemeye çalıştığı belirtildi.

Ayrıca laboratuvarları, okulun sağlık hizmeti verdiği Medico’yu kullanması gereken öğrencilerin dahi girişine izin verilmemesi de tepki çekti.