AİBÜ Rektörlüğü’nün, uzaktan eğitim derslerini yurtdışından verdiği gerekçesiyle Doç. Dr. Yalçın’ın görevine son verdiği iddia edildi. Ayrıca doktora mezunu bir akademisyen de doktoradan atılmak istendi.

Rektörlükten kıyım kararı

HABER MERKEZİ

Bolu’da Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörlüğü, akademisyenlere adeta savaş açtı. Rektörlüğün, pandemi döneminde uzaktan eğitim derslerini yurtdışından verdiği gerekçesi ile Doç. Dr. Meral Gezici Yalçın’ın görevine son verdiği iddia edildi.

medya14.net’in haberine göre AİBÜ Rektörlüğü, Psikoloji bölümünden iki akademisyenin görevine son vermek amacıyla harekete geçti. Rektörlük tarafından, Psikoloji Bölümü Sosyal Psikoloji Ana Bilim Dalı’nda uzman Doç. Dr. Meral Gezici Yalçın’ın görevine ‘pandemi döneminde uzaktan eğitim derslerini yurt dışından vermesi’ gerekçesi ile son verildiği öne sürüldü.

MEZUN AMA ATMAYA ÇALIŞIYOR

Ayrıca kanun hükmünde kararnameyle ihraç edilen ve ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriyi imzalayan akademisyen Orhan Kaya hakkında ‘terör örgütü suçu kapsamında’ doktorasının iptal edilmesi için soruşturma başlatıldı. Doktorası devam ederken hakkında ‘örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak’ iddiası ile ‘terör örgütü suçu kapsamında’ disiplin soruşturması başlatıldığını sosyal medya hesabından duyuran Orhan Kaya, şu açıklamayı yaptı: “Bolu AİBÜ beni akademiden ihraç etti. Şimdi de doktoradan atmak için yeni bir soruşturma açmışlar. Tek sorun 2019’da mezun olmam. Barış bildirimizin yarattığı etkiyi bu kindar tutum üzerinden daha iyi anlıyorum. Biri bunlara artık onların öğrencisi olmadığımı söylesin.”

Öte yandan Ankara Üniversitesi’nin ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildiriyi imzaladıkları için KHK ile ihraç edilen ‘Barış Akademisyenleri’ni fişlediği ortaya çıkmıştı. Ankara Üniversitesi, ihraçlara ilişkin yargılamalarda mahkemelere, MİT’ten gelen ‘gizli’ ibareli fişleme belgelerini ‘savunma’ olarak sunmuştu. MİT belgesinde, “İstihbari nitelikte olan bu bilgiler hukuki bir delil olarak kullanılamaz” ifadesi de yer alıyordu.