Antalya’da Yılmaz Naryaprağı tarafından öldürülen Remzi Kerpiç'in ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada tanık olarak dinlenen Yılmaz Naryaprağı’nın boşandığı Gülbahar Güzeloğlu, evliliği döneminde yaşadığı sistematik tecavüzü anlattı. Mahkeme heyeti, Yılmaz Naryaprağı'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Remzi Kerpiç cinayeti: Bir sanık hakkında daha tutuklama kararı çıktı

Remzi Kerpiç davasının ilk duruşmasında, mahkeme heyeti, Yılmaz Naryaprağı'nın tutukluluk halinin devamına, suçun niteliğinin değişmesi ihtimaline karşı sanık Ramazan Naryaprağı'nın da tutuklanmasına karar verdi.

Davanın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında tutuklu Yılmaz Naryaprağı salonda hazır bulunurken, tutuksuz Ramazan Naryaprağı ise SEGBİS aracılığıyla katıldı. Adresi değiştirilen Gülbahar Güzeloğlu da SEGBİS aracılığıyla tanıklık yaptı.

Boşandığı Gülbahar Güzeloğlu'nun yaşadığı eve giderek Remzi Kerpiç'i öldüren Yılmaz Naryaprağı'nın yargılandığı davada, Gülbahar Güzeloğlu tanık olarak ifade verdi. Evli oldukları dönemde, sistematik olarak Yılmaz Naryaprağı’nın kardeşlerinin tecavüzüne uğradığını söyleyen Güzeloğlu, maruz bırakıldığı tecavüzleri işaret etti, bir çocuğunun ‘kimden olduğu belli değil’ denilerek öldürüldüğünü kaydetti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

Eylemin tasarlayarak gerçekleştirilmiş olduğuna dikkat çekilen iddianamede, Yılmaz Naryaprağı ile oğlu Ramazan'ın ifadelerinin çeliştiği vurgulandı. Ramazan Naryaprağı'nın babasına yardımda bulunduğu belirtilen iddianamede, her iki şüphelinin de 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi. İddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

'GÜLBAHAR BALTAYLA BANA SALDIRDI'

Yılmaz Naryaprağı, savunmasında, oğlu Furkan’ı Alanya’ya götürmek istediğini bu nedenle eve gittiğini iddia etti, cinayetin planlı olmadığını savundu. Olay anında Furkan'ın çekyatta uyuduğu, açılan ateş sırasında yerden seken mermilerin kolu ve çenesine isabet ettiği öğrenildi.

Mahkeme başkanının "Sen Gülbahar'ın Remzi ile yaşadığını bilmiyor muydun?" sorusu üzerine sanık Yılmaz Naryaprağı, "Remzi'yle aram iyiydi, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Abi- kardeş gibiydik. Gülbahar ve Remzi'nin aynı evde yaşadıklarını bilmiyordum" dedi.

“CİNAYET İÇİN AİLE TARAFINDAN KIŞKIRTILDILAR”

Duruşmada söz verilen Remzi Kerpiç'in oğlu Veysel Kerpiç ise Yılmaz Naryaprağı'nın kumar borcu olduğunu ve öldürülen Remzi Kerpiç'in kumar borcu karşılığında Gülbahar Güzeloğlu’nu ‘satın aldığını’ söyledi.
Cinayetten 10 gün önce Yılmaz ve Ramazan'ın, Siverek'e geldiklerini anlatan Veysel Kerpiç, "Bu cinayet için büyükleri tarafından 'Bizi bu duruma düşürdünüz, namusunuzu temizleyin' diye kışkırtıldılar. Bu cinayeti birlikte planlayarak ve aile büyüklerinin zorlaması üzerine işlemişlerdir" diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Tanık ifadelerinin dinlenmesinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yılmaz Naryaprağı'nın tutukluluk halinin devamına, suçun niteliğinin değişmesi ihtimaline karşı sanık Ramazan Naryaprağı'nın da tutuklanmasına, dosyadaki eksiklerin tamamlanarak duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

AVUKAT EROL: DİĞER TUTUKSUZ SANIĞIN SUÇU 'İŞTİRAK' OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Duruşmanın ardından açıklama yapan Veysel Kerpiç'in avukatı Alperen Erol da yargılamanın yeni başladığını anlatarak, "Mahkemede 'tasarlayarak öldürmek' suçundan bir yargılama yürütülüyor. Bugünkü celse itibarıyla suçu 'yardım etme' maddesinden çıkartılan diğer tutuksuz sanığın suçu 'iştirak' olarak değiştirildi ve tutuklandı. Bu durum müvekkiller açısından da iyi bir gelişme oldu. Mağdur Veysel Kerpiç babasını kaybetmişti, sanıklardan birinin daha tutuklanması yüreklere su serpti" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Serik'te geçtiğimiz yıl 17 Aralık’ta meydana gelen olayda, Yılmaz Naryaprağı isimli erkek, boşandığı Gülbahar Güzeloğlu'nun yaşadığı evi gitti. Gülbahar Güzeloğlu'nun birlikte yaşadığı Remzi Kerpiç'i öldüren Yılmaz Naryaprağı, Güzeloğlu ve oğlu Furkan'ı ise yaraladı. Olayın ardından kaçan Yılmaz Naryaprağı, Denizli'de yakalandı. Serik'e götürülen Yılmaz Naryaprağı tutuklanırken, olay sırasında yanında bulunduğu ve kendisine yardım ettiği öne sürülen oğlu Ramazan Naryaprağı ise adli kontrolle serbest kaldı.

(DHA)